Si noseča? To lahko potrdi samo test nosečnosti. Vendar lahko, še pred izostankom menstruacije, opaziš nekatere znake, ki morda nakazujejo na nosečnost. Prvi znaki nosečnosti se pojavijo že v prvih nekaj tednih po spočetju. Počutiš se lahko slabotno, dojke imaš močno napete, si omotična in tvoje razpoloženje niha.

1. Napete dojke, zatečene dojke 

Zaradi hormonskih sprememb, lahko že kmalu opaziš napete dojke, občutljive na dotik. So večje, težje in bolj polne.

4099166319_c227b18f0d

2. Slabost z bruhanjem ali brez

Jutranja slabost, ki se lahko pojavi v katerem koli delu dneva ali noči, se lahko začne že v tretjem tednu po spočetju. Zakaj pride do slabosti, še ni čisto znano, verjetno pa zaradi hormonov. Izostren čut za voh je tudi lahko vzrok, saj ti kar naenkrat ene stvari smrdijo veliko bolj kot prej

morning sickness

3. Stalno obiskovanje stranišča

Nosečka, zaradi povečanja količine krvi v telesu in hitrejšega delovanja ledvic, prazni mehur veliko večkrat kot ga je pred nosečnostjo.

Woman using toilet in morning

4. Utrujenost

Zaradi hitrega višanja hormona progesterona v telesu, se počutiš utrujeno in zaspano.

What-is-Adrenal-Fatigue

5. Sprememba apetita

Lahko se obrne v obse smeri. Mogoče ti nekaj, kar si prej z veseljem jedla, ne paše več. Lahko si zaželiš nečesa, česar nisi nikoli marala. Tudi ta sprememba je povezana s hormoni.

eec0aca3494da4c35b9db419b061da9e

Avtor: Uredništvo Nosečke

Podobni članki

Komentarji in vprašanja (3)

  1. Mene zanima sem imela 6 let maternični vložek ali lahko zanosim 5 sep somi odstranili in imam redne spolne odnose počutje imam že zelo slabo kot bi bila utrujena in slabo se pocutim

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja