Predstavljajte si vroč poletni dan, ležite v viseči mreži z osvežilno pijačo v roki, slišite valovanje morja, vonajte borovce in imate mir pred otroci, ker teh nikakor ne dobite iz vode, ker ste jim kupili sup. Tudi ko jih začnete pogrešati ali ko so že čisto prezebli – dokler imajo sup, ne gredo iz vode. Realni scenarij, če boste letošnje poletje šli na dopust s supom.

Sup za otroke ali starše?

Pogosto se zgodi, da starši sup izberejo za svoje otroke, da si kupijo malce miru ali da popestirjo zabavo na vodi. Veslanje, čofotanje, skakanje iz supa, potapljanje, vse to je super, dokler tega ne poskusite sami. Šele ko vidite, kako prijetna in zabavna popestritev dopusta je lahko sup, se začne borba, kdo ga bo uporabljal. Da ne boste obžalovali svoje odločitve, pred nakupom supa dobro razmislite. Poceni supi so lahko odlična zabava za eno ali dve sezoni, vseeno pa že raje v začetku kupite sup, ki bo vzdržljiv, trajen in kakovosten. Preden sup kupite, si ga lahko izposodite pri Wasup.si ali potestirate na Zbiljskem jezeru.

Kakšen sup je primeren?

Pri Wasupu za družinsko uporabo priporočajo allround deske, ki so širše, imajo bolj zaobljen nos in so bolj stabilne. Allround deske so odlične za učenje, zabavo, veslanje po zalivu in čofotanje v vodi. Če se bo na supu vozilo več ljudi, je zelo pomembno, da je ta trd in kakovosten. Supi imajo v notranjosti med zgornjo in spodnjo plastjo tisoče majhnih nitk, ki določajo njegovo trdnost. Več kot je nitk, bolj je sup trd, boljši je, posledično je tudi cena nekoliko višja. Če se na supu vozi več oseb, je ta bolj obremenjen in bolj kot je trd, manj se upogiba, manj pa se se uničuje in lažje je veslati.

V kolikor boste supali tudi vi in se podali raziskovat kak bližnji otoček ali skriti zaliv, pa priporočajo touring deske. Te so načeloma daljše in malce ožje, tako da je nekaj spretnosti že potrebne, primerne pa so za daljše razdalje in rekreacijsko supanje. Sami smo kupili dva touring supa Starboard Zen, ki sta se izkazala za odlična!

Zgornja slika: Z otroci na Bledu se igramo indijance in občudujemo metrske some 😉

Ko je eden premalo …

Veččlanska družina, bratranci in sestrične, novi prijatelji na morju … Kmalu boste opazili, da je en sup premalo za vse, ki bi ga radi uporabljali. Še dobro, da se jih da izposoditi! Sami smo pred nakupom izposodili in tesirali pri Wasupu, ki je uradni zastopnik za Starboard in Shark sup znamki. Nudijo vam ugodne najeme sup opreme za željen čas, še boljše pa je, da znajo svetovati in pomagati pri izbiri, tako da boste izbrali sup, ki bo najbolj ustrezal vašim potrebam!

Zgornja slika: Zaključek čudovitega supanja z dragim po Savi. Dobro spanje zagotovljeno! 🙂

 


Avtor: Danaja Oblak, Ustanoviteljica

Podobni članki

Komentarji in vprašanja