Razvoj tvojega dojenčka:
Sedaj je dojenček velik približno 50 cm in težak okrog 3 kg; izgleda že kot čisto pravi novorojenček. V večini primerov se v tem tednu dojenček prične obračati v položaj za porod.

V trebuščku vadi dihanje, počasi pa mu zmanjkuje prostora za vajo raztegovanja in brcanja. V njegovem črevesju se nabira mekonija, črnozelena substanca sestavljena iz mrtvih celic, dlačic in plodovnice. To potem sestavlja dojenčkov prvi iztrebek.

Tvoj trebušček:
Ta teden lahko pričakuješ nekoliko krvi ob kateremkoli času, saj se lahko vsak čas sprosti čep sluzi materničnega vratu. Ne skrbi zaradi strij, te bodo izginile nekaj mesecev po porodu. Strije nastanejo zaradi prekinjenih kolagenskih vlaken pod površino kože. Moč kolagenskih vezi je dedna, tako da, če jih je imela tvoja mami, jih boš imela po vsej verjetnosti tudi ti.

Hormon relaksin povzroča sprostitev vseh gladkih mišic v telesu. V sklepih boš imela občutek kot da si punčka iz cunj. Po vsej verjetnosti boš imela Braxton-Hicks popadke, ki pa jih morda niti ne boš opazila. Kako jih lahko razločiš od tistih »pravih« popadkov? Pravi popadki s časom postajajo močnejši, intenzivnejši in bolj pogosti.