Wer.if.est.er.i.a: Stari angleški glagol, ki pomeni hrepeneče tavanje po gozdu v iskanju skrivnosti. S ščepcem skrivnosti te povabimo, da skozi knjigo Jaz sem. Dežela sanj in domišljije doživiš simbolizem zelene sLOVEnije in magičnost popotovanja po slovenskih gozdovih.


»Za vzgib veselja se dotaknem žarka sonca, za vzgib žalosti se dotaknem kapljice dežja in pozdravljam vse prijatelje Zemlje.«

Pravljica vabi v naravo, kjer se skozi letne čase razkrivajo drobne modrosti gozdnih živali, dreves in rastlin. Na čarobni poti tako lahko zaslišiš šepetanja staroslovanskih izročil dreves in poiščeš skrite duhovne pomene slovenskih gozdičarjev. Divje se pojavi v tvojih razmršenih laseh, tvojem predrznem nasmehu, lesk v tvojih radovednih očeh. In le dojemljivi bodo opazili. Prepustiti se toku življenja in zadihati v trenutku, biti ljubeč do sebe in vseh bitij Zemlje, ki nam podarjajo z vsakim novim dnem občutek sprejetosti. Ljubezni. Zavedanje, da smo vsi eno.

Knjiga je namenjena vsem čarobnim in pogumnim otrokom, staršem, babicam in dedkom ter vsem tistim, ki si znate vzeti čas in ponesti tako sebe, kot otroka, ki mu berete, v že skoraj meditativno razpoloženje in prijazno okolje, ki ga gradijo sanje in naša razvejena domišljija.

Knjiga te uči, kako prebudiš svoj pogum in stik z naravo. Narava te čaka. Narava te vabi. Spet si otrok, ki se igra, raziskuje, izkuša tisto prvinskost, ki se ji reče Življenje. Življenje polno sanj in domišljije. Življenje Jaz sem. Kjer je mogoče prav vse in kjer si ti, točno tak kot si, čudovit.

Izbiraš lahko med slovensko in angleško različico knjige, ki jo naročiš v spletni trgovini alkimistov www.animarium.si.

Si upaš iti z nami na čarobno pot in poiskati pravljična bitja tega sveta? Tudi Sebe?

Knjiga je izšla v letošnjem letu v samozaložbi Animarium. Izpod tipk starega pisalnega stroja se Inesz May, grafologinja in strastna oboževalka življenja poigrava z iskanjem pomena besedne zveze Jaz sem in skozi manifestacijo drevesnih objemov približa velikim in malim otrokom utrip Zemlje in njene zelene dotike.

Svet pravljičnih podob je ustvarila slikarka Neža Erjavec.

Jaz sem. Unikatni namizni koledar 2023

… za izpolnitev želja je potrebno toliko energije kot za načrtovanje: naj vas v novem letu spremlja unikatni namizni koledar z vzpodbudnimi citati JAZ SEM.

Koledar kupiš v trgovinici Animarium.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki