V Sloveniji lahko opravljamo fizično Šolo za starše v različnih zdravstvenih domovih, na voljo pa je tudi naša spletna Šola za starše, ki je sestavljena točno po curriculumu uradnih šol za starše. V naši spletni šoli predavajo priznani ginekologi, pediatri, psihoterapevti, certificirane strokovnjakine za dojenje in patronažne sestre, strokovnjaki za prvo pomoč, zdravstveni delavci slovenskih porodnišnic ter drugi predavatelji uradnih šol za starše.

Sedaj si lahko BREZPLAČNO ogledate kar 61 video posnetkov iz vseh tematik Šole za starše.

100% priznan program s strani zdravnikov

Šola za starše je spletni projekt znamke Nosečka, namenjen nosečnicam in mamicam po porodu ter očkom, ki potrebujejo podporo in nasvete pri prvem letu starševstva. Spletna platforma ponuja več kot 200 video vsebin, katere predava 18 certificiranih zdravnikov in ostale strokovne priročnike in dokumente.

Program uradnih šol za starše

Običajno se šola za starše začne v zgodnji nosečnosti. V tem obdobju se nosečnice in njihovi partnerji naučijo o poteku nosečnosti, zdravem življenjskem slogu, pravilni prehrani, osebni higieni in rekreaciji med nosečnostjo. Po 12. tednu nosečnosti je priporočljivo, da nosečnice dvakrat tedensko izvajajo telovadbo s sprostitvenimi in dihalnimi vajami.

Po 30. tednu nosečnosti se začne drugi del priprave na porod za nosečnice in njihove partnerje. Udeleženci se seznanijo s potekom nosečnosti, prihajajočim porodom, obdobjem po porodu, načrtovanjem rojstva, nego in prehrano dojenčka. Učijo se tudi pravilnega obnašanja in sodelovanja med porodom.

Program vključuje devet tematskih predavanj: uvodno predavanje, predavanje o anatomiji, fiziologiji, zanositvi in poteku nosečnosti; dve predavanji o poteku poroda; predavanje o obdobju po porodu in načrtovanju rojstev; dve predavanji o negi dojenčka; predavanje o dojenju in prehrani dojenčka ter predavanje psihologa o spremembah, ki jih nosečnost in otrok prinesejo v družino.

Za partnerje, ki ne morejo obiskovati celotne šole, je organizirano intenzivno predavanje o pripravi na porod. Prisotnost partnerke-nosečnice je zaželena.

Kje lahko opravljam Šolo za starše?

Tovrstne šole so organizirane po vsej Sloveniji s strani porodnišnic in zdravstvenih domov, ponekod pa jih organizirajo tudi društva oziroma posebna združenja. Ker pa so po pandemiji veliko šol za starše zaprli in jih ne izvajajo več v tolikčnem obsegu in tudi ne čez celo leto (v poletnih mesecih šol za starše ni), smo se povezali z njboljšimi zdravniki in dugimi strokovnjaki in za vas ustanovili najbolj strokovno spletno Šolo za starše v Sloveniji.

Kaj pravijo stranke o naši Šoli za starše?

Šola za starše na voljo 24/7

Projekt je zasnovan tako, da je dostopen preko vseh naprev 24/7, kar omogoča staršem, da se učijo in pridobivajo informacije v udobju svojega doma – točno takrat, ko jih potrebujejo.


Preberi kaj pravi Bibaleze o naši Šoli za starše >


Šola za starše je zasnovana z vizijo ustvariti prostor, kjer bodo starši lahko našli strokovne video nasvete, podporo in informacije, ki jih potrebujejo za uspešno starševstvo v prvem letu otrokovega življenja. Cilj projekta je pomagati staršem razumeti in obvladovati izzive nosečnosti, poroda in prvih mesecev starševstva ter jim zagotoviti znanje in veščine, ki jih potrebujejo za skrb za svojega otroka.

V uradnih šolah za starše dobite vse informacije naenkrat – pred porodom. Pri nas pa bosta imela ta predavanja na voljo celo leto. Za vsako težavo bosta imela odgovor na dlani – takrat, ko ga bosta zares potrebovala.

Kako dobim dostop do vseh predavanj?

Če želiš dostopati do vseh predavanj, obišči spletno stran solazastarse.com in se registriraj. Po registraciji bosta imelia dostop do vseh spletnih virov, predavanj, člankov, video vodičev in drugih dokumentov, ki jih ponuja projekt.

Šola za starše predstavlja neprecenljiv vir podpore in izobraževanja za nosečnice, mame po porodu in prvorodke v prvem letu otrokovega življenja. S strokovnimi nasveti, izobraževalnimi vsebinami in podporo je Šola za starše idealen kraj za pridobivanje znanja in veščin, ki so potrebne za uspešno starševstvo. Če si v tem obdobju svojega življenja in iščeš znanje, obišči spletno stran Šole za starše in se vključi v to edinstveno spletno skupnost.

Šola za starše je zasnovana z mislijo na potrebe sodobnih staršev, ki se soočajo z novimi izzivi in vprašanji v zvezi z nosečnostjo, porodom in starševstvom. S pomočjo spletnih virov, ki so na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, lahko starši pridobite informacije in podporo, ko to najbolj potrebujete.

Pridruži se nam danes in začni odkrivati bogate vsebine, ki ti bodo pomagale na poti do uspešnega starševstva.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki