Velika večina mamic razmišlja o negi svojega dojenčka že takrat, ko je le ta še v trebuhu. Tudi sama nisem nobena izjema. Že v drugi polovici nosečnosti sem skrbno izbirala kremice in higienske pripomočke za najino deklico. Dojenčkova koža je precej tanjša od kože odraslih, zato potrebuje prav posebno nego s čimbolj naravnimi preparati. Med pripravami na malo štručko sem se prvič srečala tudi z znamko to.to.

Že dlje časa uporabljamo različne to.to izdelke

Upala bi si trditi, da ima vsako gospodinjstvo doma vsaj en izdelek v tako zelo prepoznavni oranžni embalaži. Naša previjalna komoda je pred prihodom hčere vsebovala kar lepo število njihovih izdelkov: biorazgradljive vatirane palčke, blazinice za dojenje, tetra pleničke ter suhe krpice za umivanje, ki sva jih uporabljala pri previjanju. Kasneje pa sva v previjalno torbo dodala še vlažilne otroške robčke, ki so zelo priročni pri previjanju in negi na terenu. Ker sva oba z možem zagovornika naravne in čim bolj preproste kozmetike pa sva kremico za nego telesa in ritke za prve mesece izdelala kar sama.

to.to hladilno mazilo za ritko

Ker je najino dete zdaj že malo večje, sva pred kratkim posegla po dveh novih to.to izdelkih. Prvi izdelek je to.to hladilno mazilo za ritko. Zakaj? Mazilo je narejeno iz naravnih sestavin. Vsebuje mandljevo, avokadovo in olivno olje ter ognjič, aloe vero ter kamilico. Skupek teh sestavin blagodejno vpliva na kožo, ki se skoraj cel dan skriva pod mokrimi pleničkami. Krema
na koži ustvari zaščitni film, ki jo ščiti pred neugodnimi vplivi izločkov in vlage, poleg tega pa deluje tudi protivnetno in zaščitno. Zaradi visokega deleža naravnih sestavin pa mazilo ne poruši naravne zaščite in ravnovesja kože. Mazilo mi je všeč tudi zaradi embalaže. Kremico doziramo s pumpico, kar je zame velik plus, saj izjemno nerada preparate za intimno nego
zajemam s prstom. Uporaba je tako veliko lažja, predvsem pa bolj higienična.

Mazilo sva pri hčeri uporabljala le za nego ritke po veliki potrebi ter pri večerni negi. Vsekakor priporočam, da se koža pred nanosom dobro osuši. Krema je zelo voljna, vpojna, lepo mazljiva ter brez kakšnega posebno izrazitega vonja. Mazila nikoli ne nanašava v velikih količinah, le v tankih slojih. Kmalu po začetku uporabe mazila je hči dobila norice. Seveda so se nesrečni vodni mehurčki pojavili tudi na pleničnem predelu. Pikice sva negovala le z magnezijevo tekočino, ritko pa kot vedno ščitila z mazilom, ki se je v borbi z noricami odlično obneslo. Mehurčki so kmalu počili, izpuščaj pa se je zacelil v pičlih treh dneh. Brez rdečice in brez zapletov. Hladilno mazilo ima certifikat naravna kozmetika ter je dermatološko testirano. Zaradi the dveh lastnosti nama je izdelek še ljubši.

to.to Baby Naravno mazilo za ritko je je narejeno iz 99 % naravnih sestavin, kot so mandljevo, avokadovo in olivno olje ter ognjič, aloe vera in kamilica. Primerno je za nego dojenčkove ritke od rojstva dalje.

to.to otroška naravna krema

Poleg hladilnega mazila za ritko pa sva pričela pri negi uporabljati tudi to.to otroško naravno kremo. Kremica je popolnoma naravne sestave in je primerna za oskrbo dojenčkov od rojstva dalje. Uporablja se lahko za nego celega telesa. Naravne sestavine, ki jih vsebuje krema so karitejevo maslo, palmovo, mandljevo in olivno olje, izvleček ognjiča ter čebelji vosek.
Kombinacija sestavin pomaga ohranjati in krepiti naravno zaščitno funkcijo kože. Krema zelo prijetno učnkuje tudi na suhe predele kože in je primerna zaščita za lička pred vetrom in mrazom.

Karitejevo maslo poskrbi, da je koža voljna in napeta, poleg tega pa vsebuje tudi vitamin D ter vitamine A, C in E, ki kot naravni antioksidanti kožo ščitijo pred zunanjimi vplivi. Mandljevo olje vsebuje veliko rudninskih snovi, vitaminov ter maščobnih kislin. Odlično je pri čiščenju suhe in občutljive kože ter za masaže, saj spodbuja proces regeneracije in daje občutek mehkobe. Olivno olje vsebuje antioksidante ter nenasičene maščobne kisline, ki so zelo podobne naravni sestavi kožne maščobe, zato ga koža odlično sprejema. V našem domu po olivnem olju zelo radi posežemo, zato mi je še posebaj všeč, da jo najdemo tudi v TOTO otroški naravni kremi. Čebelji vosek na koži pusti plast, ki preprečuje izsušitev, zato je odlična sestavina za zaščito pred vetrom in mrazom. Ognjič je sestavina, ki deluje protivnetno, kožo obnavlja, jo neguje in odličen za zdravljenje modric, manjših ran in izpuščajev.

Kremica se je v naši uporabi odlično obnesla tudi pri negi modric in bušk. Ob padcu na rano običajno naneseva žličko masla ali medu. Ker pa sta oba priboljška ponavadi skrbno spravljena v hladilniku, se je ob buški na igrišču kremica odlično odnesla.

to.to Baby Otroška naravna krema je narejena iz 100 % naravnih sestavin in je primerna za dojenčke od rojstva dalje. Uporablja se za nego celega telesa in za nego področij, ki so bolj izpostavljena.

Izdelke sem preizkusila tudi na sebi

Ker sem velika ljubiteljica krem, jih rada preizkusim tudi na sebi. to.to otroška krema me je na moje veliko presenečenje prepričala že ob prvem nanosu. Beseda, s katero bi najbolje opisala prvi stik je “puhasto”. Kremica je zelo lepo mazljiva, vpojna in daje koži prijeten svilnat občutek. Poleg vsega pa še izjemno lepo diši. Deklico vsaj trikrat na teden po kopanju rada
namaževa po celem telesu.

Kot sem omenila zgoraj, je za nami prav posebno noričasto obdobje, kjer se je poleg to.to hladilnega mazila za ritko čudovito obnesla tudi tale naravna kremica. Zaradi izpuščajev sva kožo negovala nekoliko bolj intenzivno kot ponavadi. Po telesu sva jo s tankim slojem namazala najmanj dvakrat na dan. Izpuščaji so izginili v roku enega tedna, hči pa je ob vseh mazalnih užitkih in masažicah osvojila novo besedo: “maza maza”. Ker smo zagriženi hribolazci in nas na naših avanturah večkrat pozdravita veter in mraz, smo za zaščito pred neprijetnimi vplivi narave kremico začeli uporabljati vsi trije.

Kljub sloju kreme na obrazu koža odlično diha, ni mastna, predvsem pa ni neprijetnega občutka teže in potenja.  Koža najine malčice je vedno lepo navlažena, gladka, dišeča in kar vabi po neskončnih poljubčkih.

to.to. TO je TO. Prav zares, iskreno in brez pretiravanja. Oba z možem lahko pohvaliva vse izdelke te znamke, posebna nagrada in superlativi pa grejo to.to otroški naravni kremi. Boljše kremice še nismo imeli in bo zagotovo zvesta obiskovalka naše kopalniške omarice – ali pa morda kar nočne omarice, saj se je odlično izkazala tudi pri masaži. Izjemno sem vesela, da smo našli kremo, ki nam poleg domače, vsem ustreza.

Lea Golob


Preberi še:

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki