Poslanstvo izobraževalnega medija Nosečka je opolnomočiti bodoče mamice z vsem znanjem, ki ga potrebujejo ob prihodu otroka – na strokoven in prijeten način. V ekipi Nosečka nas je več kot 30 strokovnjakov z različnih področij, uporabne članke pa pišemo tudi mamice v uredništvu same iz lastnih izkušenj.

Brezplačni priročniki

Nosečka vsako leto izdaja tudi fizični 140-stranski strokovni priročnik Najino prvo leto, ki ga vsaka nosečnica dobi pri izbranem ginekologu, v porodnišnici, ali pa pri patronažni sestri. Na voljo pa so tudi v večini pediatričnih ambulantah. Z vsako leto močnejšo distribucijo, si želimo doseči, da priročnik dobi v roke vsaka slovenska nosečnica – brezplačno.

Spletna video platforma

Nosečki se je letos pridružila tudi sestrica Šola za starše, spletna izobraževalna platforma za mlade starše, ki je najbolj strokoven in bogat program šole za starše v Sloveniji. Za snovanje vsebin smo sodelovali s 17 slovenskimi zdravniki.

Brezplačno čtivo

Bralke si lahko prenesejo brezplačne strokovne priročnike. Predstavljajo vodnike, ki so bodočim mamicam v pomoč v različnih obdobjih, pokrivajo pa področja zanositve, nosečniških pregledov, poroda, dojenja, prehrane in poporodnega obdobja, vse do celotnega prvega skupnega leta z malčkom.

Močno povezovanje skupnosti

Spletno in FB stran Nosečka dopolnjujeta še skupini Nosečka forum, kjer si članice postavljajo vprašanja, nudijo oporo in si pomagajo, in Nosečka bolšjak, namenjen menjavi in prodaji rabljenih nosečniških in otroških oblačil in opreme.

Brezplačni video pogovori s strokovnjaki

Na našem Youtube kanalu so na volj brezplačni pogovori s slovenskimi strokovnjaki. Pravtako si lahko poslušate pogovore na Nosečka podcastu.

 

Želimo si, da bi pri nas vsaka nosečka našla vse informacije, ki jih potrebuje in postala del močne skupnosti, namenjene povezovanju in kakovostnejšemu preživljanju obdobja nosečnosti in zgodnjega materinstva.

Danaja Oblak, ustanoviteljica