• Maja Kerneža je ustanoviteljica in vodja Akademije dosežkov, zavoda za individualno svetovanje in pomoč na področju vzgoje in izobraževanja. Njeno delo je je usmerjeno predvsem v individualno svetovanje in pomoč, izvaja pa tudi delavnice za otroke in aktivna predavanja za otroke po srcu, saj želi ostati v pristnem stiku s svojimi ciljnimi skupinami. Dela z dojenčki, malčki, s predšolskimi in šolskimi otroki, z mladostniki, s starši, z bodočimi starši, družinami, vzgojno-izobraževalnimi ustanovami, s podjetji …

    Po izobrazbi je učiteljica in je tik pred zagovorom doktorske disertacije s področja edukacijskih ved. Tekom študija je pridobila znanje in izkušnje predvsem za delo na področju izobraževanja, z nenehnim neformalnim učenjem in izobraževanjem pa pridobiva znanje in izkušnje na področju vzgoje. Pri svojem raziskovanju se osredotoča na izobraževanje in vzgojo v vseh življenjskih obdobjih, v obdobju od otrokovega rojstva do prvega leta življenja pa raziskuje predvsem na področju dojenčkovega kognitivnega in socialno-emocionalnega razvoja.

    Sama pravi, da sta se njeno izobraževanje in delo osmislila šele, ko je tudi sama postala mama, saj je lahko teorijo in prakso preizkusila iz prve roke, s tem pa je svojemu delu dodala le še piko na i.