Kot nosečka, in kmalu tudi novopečena mama, se dobro zavedam, da bom deležna ogromno nasvetov kako in kaj pri drugorojencu!

Vmes bo tudi ogromno vprašanj, na splošno kako hčerka sprejema svojega bratca. Ohhh … že vidim kako bom znervirana, zaradi nepotrebnih nasvetov.  Nekaj se jih še dobro spomnim iz prve nosečnosti. 

Najbolj pogosto vprašanje in hkrati nasvet je bil seveda KAKO TO, DA NE DOJIŠ? Takrat so mi šli vsi lasje pokonci. Težko in muka mi je bilo vsakemu posebej razlagati, kaj točno se dogaja. Že tako sem se sama sekirala in k tem so potem pripomogli tudi ostali komentarji. Priznam, da sem glede teh stvari zelo potrpežljiva in nikoli nisem zabrusila neprimernega komentarja nazaj. Mislim, da bo tokrat malo drugače. 🙂

Ne bom tiho in tudi jaz bom povedala svoje. 

Že preden sem rodila in sedaj enako … so vsi zelo pametni glede tega, da MOJ OTROK SIGURNO NE BO NIČ SPAL in naj se na to pripravim. Zakaj misliš, da moj otrok ne bo spal?! In, če res ne bo, se to tebe seveda ne tiče. Še vedno je moj otrok in ne glede na vse ga bom imela rada. Pripravljena sem na vse!

Najboljša mi je bila ta, da kar nekaj časa NE SMEM UMIVATI LAS PO PORODU. To je bilo smeha. Takoj ko sem prišla iz porodnišnice sem umila lase, še isti dan. Doživela sem ogromna zgražanja, sploh od starejše generacije. Ne predstavljam si, da bi še nekaj tednov okoli hodila z mastnimi lasmi. Ohh, ti ”miti”!

En izmed komentarjev, ki me je zelo znerviral in prav tako tudi mojega partnerja je bil ta;  ko sem rodila prvega otroka je bilo ogromno komentarjev na temo SEDAJ PA HITRO ŠE DRUGEGA OTROKA. Takrat sem se pa res razjezila in ne samo jaz tudi moj partner. Pa kaj ti misliš, da je moj telo robot?!

PUSTI GA, DA JOKA … ja ne morem, nimam srca da bi to naredila. 

Preveč mi pomeni, da bi ga pustila jokati. To so bili večinoma komentarji ljudi, ki do takrat še niso imeli svojih otrok. 

Veliko krat so mi najedali tudi s tem (še v poletnem času), da morata biti VOZIČEK ALI LUPINICA POKRITA S TETRA PLENIČKO. Pa halooo … otrok se bo v tej vročini zadušil. Eni res ne znajo razmišljati z glavo. 

Mislim, da bi še in še lahko naštevala nepotrebne komentarje.
Kaj pa je tebe spravilo iz tira?!


Avtor: Aleksandra Šefran, www.modernamama.si

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki