thumbimg

Vodnik za mamice: Najino prvo leto

Starševstvo je najtežji poklic na svetu. Znanje, ki ga za ta poklic pridobimo iz primarne družine, običajno ne zadostuje. Vsi, prav vsi se vsakodnevno znajdemo pred zagatami in razmišljamo o pravilni vzgoji, sprašujemo se, ali smo na pravi poti. Da bi bil predvsem mladim mamicam v prvem letu otrokovega življenja vsak dan olajšan, kaj storiti, smo se zbrali strokovnjaki z nasveti tako zanjo kot za otroka. Z ljubeznijo smo ti napisali vse, kar upam, da boš uspela prebrati v tistih nekaj trenutkih miru. Mamica, da boš mirna, ne smeš pozabiti tudi nase, na svoje ginekološko zdravje, zdravje svojih prsi in negovanje partnerskega odnosa. V priročniku najdeš tudi nasvete, kako negovati otroka, kaj kupiti, da mu ne bi škodilo, katero kremo izbrati, nasvete pediatrinje in babic ter še veliko več.
thumbimg

10 skrivnosti za lažji porod

V priročniku so razloženi praktični nasveti o tem, kako se pripraviš na temlepši porod. V njem najdete vse od prehrane, vadbe in priprav na porod, tehnik dihanja med porodom, priprave na porod s hipnozo, izbor babice in še veliko drugega. Priročnik je bil napisan s Polono Podnar, dr.med., specialistko ginekologije in porodništva ter drugimi strokovnjaki napodročju poroda.
thumbimg

Vodnik za mamice: Priprave na dojenje

V novem priročniku za mamice si lahko preberete kako se pripraviti na dojenje: priprave že v nosečnosti, kako nastaja mleko v dojkah, prvi dnevi dojenja, kako komunicirati z osebjem v porodnišnici, velikost novorojenčkovega trebuščka, pravilna prehrana pri dojenju in nasveti za večanje laktacije. Priročnik je razvit v sodelovaju z Marino Popović Frangež, porodno spremljevalko in svetovalko za dojenje.
thumbimg

Vodnik za mamice: Poporodno obdobje (BREZPLAČNO)

V novem priročniku za mamice si lahko preberete kaj vas čaka po porodu: mamica po porodu, lajšanje bolečin, odvajanje, dihalne vaje, ginekološki pregledi, najboljša prehrana po porodu, pgoste skrbi mamic in razvoj dojenčka. V vodniku si lahko preberete tudi realno izkušnjo mamice, ki primerja pričakovanja pred porodom in realnost po porodu. Priročnik je razvit v sodelovanju Anja G. Filiplič, diplomirano fizioterapevtko, specialistko za prenatalno fizioterapijo in vaditeljico pilatesa.
thumbimg

Nosečniški pregledi po tednih + koledarček (BREZPLAČNO)

V novem priročniku pišemo o vseh obveznih in dodatnih nosečniških pregledih, ki so na voljo pri nas. Govorimo o nuhalni svetlini, predrojstvenih preiskavah in testiranjih, ultrazvočnih pregledih, ... Sprintaj si koledarček vseh pregledov, da ne pozabiš česa ;) Priročnik je razvit v sodelovanju s prim. Darijo Strah, dr. med., specialistko ginekologije in porodništva, ki deluje v Diagnostičnem centru Strah.