Počitniški čas je poseben letni čas, ki pa je lahko tudi stresen, zlasti za nove družine z majhnimi otroki. Med nakupovanjem daril, okraševanjem in prazničnimi dogodki smo mamice hitro preobremenjene. Toda z malo načrtovanja in nekaj preprostimi strategijami lahko s svojimi otroki uživate v veselem božiču brez stresa. Spodaj je 10 nasvetov, ki bodo celi družini pomagali boljše izkoristiti praznično sezono in ustvariti trajne spomine s svojo družino.

10 nasvetov za nestresen božič

1. Načrtujte vnaprej. Naredite seznam vsega, kar morate storiti, in poskušajte čim več postoriti pred časom.

2. Določite proračunske omejitve. Odločite se, koliko želite zapraviti za darila in se tega držite.

3. Vključite otroke. Naj pomagajo pri načrtovanju in pripravah na božič, kot je okrasitev drevesca in peka piškotov.

4. Vzemite si čas za tradicije. Ne glede na to, ali gre za branje najljubše počitniške knjige ali gledanje klasičnega počitniškega filma, si vzemite čas za najljubše običaje vaše družine.

5. Naj bodo stvari preproste. Ne dovolite občutka, da bi morali dati vse od sebe z dovršeno dekoracijo ali veliko pojedino. Včasih so najbolj preproste stvari najbolj pomembne.

6. Vzamite si odmor. Z dvema majhnima otrokoma je pomembno, da si vzamete odmore in si privoščite nekaj časa za počitek in polnjenje.

7. Ne pretiravajte z urnikom. Morda je skušnjava napolniti koledar s prazničnimi dogodki, vendar je pomembno, da pustite nekaj časa za sprostitev in družinski čas.

8. Ne pozabite na pravi pomen božiča. Lahko se ujamete v materialne vidike praznika, vendar si ne pozabite vzeti časa za razmislek o pravem pomenu božiča in vrednotah, ki so pomembne za vašo družino.

9. Poiščite dejavnosti z nizkim stresom. Poiščite počitniške dejavnosti, ki so brez stresa in prijetne za vso družino, na primer sprehod v naravo ali gradnja hišice iz medenjakov.

10. Ne bojte se prositi za pomoč. Če se počutite preobremenjeni, ne oklevajte in prosite za pomoč prijatelje ali družino. V redu je delegirati naloge in prositi za pomoč.

Upamo, da bodo ti nasveti koristni za vas in vašo družino med praznovanjem prazničnega časa! Vam in vašim najdražjim želi vesel božič in srečno novo leto.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki