• Sem Katarina Slevec, magistrica psihologija, študentka doktorskega študija aplikativnih psiholoških ved, specializantka vedenjsko kognitivne terapije in terapevtka medicinske hipnoze. Za študij psihologije sem se odločila že konec osnovne šole, saj je bila želja po pomoči ljudem v meni prisotna že od rane mladosti.

  Psihološka stabilnost mame ima velik pomen pri sami nosečnosti, kot kasneje pri vzgoji otroka. Nosečnost, porod in materinstvo so del pomembnega življenjskega prehoda, ko se ženska sooča s telesnimi in psihološkimi spremembami. Vstop v materinstvo zajema različne dejavnike, od odločitve za materinstvo, poteka same nosečnosti ter vzgoje otroka, za kar ni enostavnih navodil, saj ima vsaka ženska svojo izkušnjo in doživetja.

  Ker se veliko novopečenih nosečnic in mamic srečuje z različnimi stiskami, ki spremljajo to pomembno življenjsko obdobje, je potrebno zavedanje pomembnosti psihološkega zdravja nosečnic ter mamic. V okviru psihološkega svetovanja nudim pomoč pri obporodnih stiskah – depresiji in tesnobi-, kjer pomagam ženskam na poti proti okrevanju, oblikovanju rešitev in nudim informacije, ki se navezujejo na psihološko področje mame in otroka.

  V okviru Društva za medicinsko hipnozo sem pridobila naziv terapevtka medicinske hipnoze, s katero nosečnicam pomagam pri psihološki pripravi na porod ter podporo v poporodnem obdobju (tesnoba, dojenje). Ob umirjeni nosečnosti je porod pogosto krajši, lažji ter manj boleč. Med terapijo se porodnico nauči, da se med porodom sama sprosti in zmanjša zaznavanje bolečine.

  Udeležujem se strokovnih srečanj, kot denimo zagotavljanje standardov psihološkega dela kot prispevek k zdravi družbi in konferenc supervizirane prakse psihologov. Posvečam se raziskovalnemu delu tako v okviru doktorskega študija, kot tudi nadaljevanju raziskave magistrske naloge o učinkih psihoterapije.

   

  Katarina Slevec, mag. psih.
  Doktorantka aplikativnih psiholoških študij
  Terapevtka medicinske hipnoze
  Specializantka kognitivno vedenjske terapije

  Email: [email protected]
  Telefon: 030 794 080

  http://www.institut-ame.si/
  fb.me/institutAmePsihologija