• Sem Katja Majes Pečovnik, stara sem 32 let. Sem gorenjka, vendar sem se poročila na štajersko v Maribor. Imam dva otroka, fantka in punčko, ki sta oba rojena na isti datum s 5 let razlike.

    Po prvem poklicu sem medicinska sestra, prvo delo kot medicinska sestra sem opravljala v domu starejših občanov v Mariboru. To službo sem res sprejemala z vsem srcem in zelo rada opravljala ta poklic. Ker pa so razmere v domovih za starejše, kar naporne in težke, sploh za mlade ljudi, sem pričela z delom v zdravstvenem domu, v zobozdravstveni ordinaciji. To delo, me je navdušilo takoj, ko sem prestopila vrata ordinacije. Zobozdravnica, s katero sva bili zelo dober tim, pa me je s svojim pristopom tako navdušila, da sem začutila v sebi potencial, da se vpišem na študij za ustno higieno.

    Leta 2018, sem tako res pričela s študijem ustne higiene v Ljubljani na Stomatološki kliniki. V letih študija, sem samo še bolj ugotovila, da je to res tisto, kar si želim delati do konca svojega življenja.

    Zaposlena sem v zasebni zobozdravstveni ordinaciji, kjer sodelujem z zobozdravniki, parodontologi, kirurgi in ortodonti. 50 odstotkov mojega delavnika je posvečeno ustni higieni, drugih 50 odstotkov pa estetski zobozdravstveni dejavnosti ortodontiji, saj pomagam ortodontu nameščati nevidne zobne aparate. To sta dve veji zobozdravstva, ki me neizmerno veselita in uživam v tem, ko lahko s svojim znanjem pripomorem k izboljšanju pacientovega ustnega zdravja.