• Sem Nastja Gradišar, diplomirana delovna terapevtka, manualna terapevtka in učiteljica klinične somatike 1. stopnje. Pri svojem delu se ukvarjam predvsem z gibalno-čutilnimi terapijami, ki so sestavljene iz masažnih tehnik in aktivne gibalne terapije za izboljšanje telesne drže in gibanja. Do rojstva otroka sem delovala predvsem v vrhunskem športu, saj sem bila v preteklosti tudi sama aktivna športnica, zato je rehabilitacija in skrb za preventivo športnih poškodb že od nekdaj pomemben del mojega vsakdana.

    V času nosečnosti sem opazovala svoje popolnoma spremenjeno gibanje in telesno držo, le ta pa se je, zaradi pretiravanja pri športnih in drugih aktivnostih, v poporodnem obdobju še bolj “podrla”, le da tega do izkušnje z bolečinami nisem zaznala. Pomagala sem si z vajami klinične somatike, ki povečujejo lahkotnost gibanja, izboljšajo občutenje telesa in povrnejo nadzor nad gibanjem in telesno držo. O tej vrsti terapije na področju ginekologije in porodništva ni veliko napisanega in udejanjenega, kljub temu da je popolnoma varna tudi v prvih tednih po porodu. Zelo učinkovita je v kombinaciji z manualno terapijo, zato bi svoje delo in znanje rada razširila naprej in vas tako prikrajšala za marsikatero nepotrebno bolečino.

    Za več informacij mi lahko pišeš na nastja.gradisar@gmail.com, me pokličeš na 031688086 ali pa me najdeš na fb strani Ostanifit-Nastja Gradisar.