Obdobje obdarovanja je lahko kar težko za naš družinski proračun. Za darila povprečna sloveska družina že tako letno zapravi veliko – vsa darila za rojstne dneve otrok in družinskih članov, darila za prijateljčke otrok na rojstnodnevnih zabavah, katerih je (priznajmo) vedno več. Vsaj otrok je povabljen letno vsaj na 5 – 10 otroških zabav. Ko preračunamo vse, lahko damo na leto ulala denarja za darila.

Zato si decembrska darila zamislimo malo drugače. Če vaše finance dovoljujejo, le otrokom privoščimo malo bolj “bogata” darila, sploh dokler še verjamejo v dobre može. Za ostale člane družine pa lahko naredimo malo drugače. Olajšamo proračun z izvirnimi in ugodnimi darili, ki bodo tudi uporabna. Imamo nekaj idej zate:

Hrana

Zelo lepo in uporabno darilo je lahko hrana. Mogoče taka malo bolj posebna. Posebne testenine, kakšna dobra domača omaka, piškotki, kava, sadje. Vedno dobrodošlo. Lahko tudi sami doma spečete z otroki, recimo piškote ali pecivo in obdarite celo družino.

Začimbe v lončku

Zelo lepo darilo je tudi živa rožica, oziroma začimbe. Lahko jih presadiš v lep lonček ali pa prineseš semena, lonček in zemljo in si jih družina posadi sama.

Album s fotografijami

Albumi danes niso več dragi. Fotografije lahko razviješ tudi v dm drogeriji, kjer lahko kupiš tudi albume za par EUR. Lahko pa uporabiš katerokoli aplikacijo za kreiranje albumov iz družinskih slik in naročiš svoj album.

Namizne igre

Namizna igre so vedno dobrodošlo darilo. Monopoli, šah, Človek ne jezi se, karte.

Obisk hotela ali SPA-ja

Staršem lahko kupiš darilni bon za razvajanje v spa-ju ali hotelu. Trenutno je na spletu veliko akcij z darilnimi boni, kjer boš zelo ugodno lahko rezervirala hotel. Sploh, če si to težko sama privoščita.

Domači kino

Ne ni drago, kot se sliši. Mehka odeja iz flisa in kokice bosta odlično darilo za tiste, ki radi gledajo filme doma.

Knjige za vse

Knjige niso ravno poceni darilo, ampak je zelo lepo darilo. Tudi hitro boš nakupila vsa darila, če en večer skočiš v knjigarno in za celo družino kupiš knjige.

Puzzle

Puzzle so odlična miselna igra za vse generacije. Sploh dandanes najdemo vse možne teme, oblike in velikosti.

Lego projekt za celo družino

Ko obdarujete celo družino, lahko kupite večji komplet Leko kock. Naprimer grad, vesoljsko ladjo, gusarsko ladjo, … z namenom, da jo sestavi cela družina skupaj.

Karaoke mikrofon

Tu ni potrebno veliko razlage. En mikrofon ali dva za celo družino in karaoke zabava je zagotovljena! To darilo bo zagotovo zvezda večera.

Doma narejen čaj

Če rada sušiš zelišča in čaje, bo doma pripravljen in zavit čaj najlepše darilo za tvojo mamico ali babico.

Didaktična igračka za otroka

V Nosečkini trgovini lahko izbirate med mnogo didaktičnimi igračkami, ki bodo tako zabavne in poučne za otroka. Kartice za učenje abecede in številk, plakati za učenje, igra porapljanje ladjic, stenski koledarji. Vsi izdelki so oblikovani in tiskani v Sloveniji.

Lepo praznovanje želimo! 🙂

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki