• Sem Polona Podnar, dr.med., specialistka ginekologije in porodništva. O tem poklicu nisem sanjala že od otroštva, nasprotno, ginekologija je na seznamu želja med prvimi izpadla, za porodništvo pa se mi je zdelo, da moraš biti „malo poseben človek“. Po spletu naključij sem svojo strokovno pot začela ravno v porodnišnici in kmalu ugotovila, da sem dovolj „posebna“, da tam tudi ostanem.

    Izkušnje, ki sem jih pridobila v skoraj dvanajstih letih dela v ljubljanski porodnišnici, so res neprecenljive. Sodelovala sem tudi s porodnišnico Postojna, trenutno pa sodelujem s porodnišnico Jesenice.

    V današnjem času smo ženske izpostavljene bistveno večji stresni obremenitvi, kot še nedolgo nazaj. Posledica je porušeno hormonsko ravnovesje, ki se kaže na najrazličnejše načine in še zdaleč ni več samo problem starejših. Pacientko je treba obravnavati individualno in celostno, zato je včasih potrebno tudi sodelovanje s specialisti drugih strok.

    V naši ambulanti Medicinski center Podnar se osredotočamo tudi na zdravljenje inkontinence, ki se ravno tako pojavlja pri vse mlajših pacientkah. Izvajamo individualizirano magnetno stimulacijo mišic medeničnega dna, ki je popolnoma varen in zelo učinkovit način zdravljenja inkontinence, katerega včasih dopolnimo še z lasersko termolizo. Posebna skrb je seveda namenjena tudi nosečnicam in njihovim sončkom.

    Naša posebnost so ultrazvočni pregledi ploda z enim najmodernejših ultrazvočnih aparatov, ki omogoča predvsem visoko strokovno obravnavo, zraven pa tudi malo zabave; kaj je lepšega, kot opazovati malega nadebudneža, kako se smeje sam sebi?

    www.mc-podnar.si