• Svojo poklicno pot sem začutila že zelo zgodaj … čeprav se tega takrat nisem zavedala. Nosečnice so me očarale s svojo neverjetno energijo, magičnostjo in skrivnostnostjo do točke da je njihova navzovčnost delovala name skoraj magnetno. Hkrati pa je bilo opazovanje ljudi, razumevanje družbenih pojavov in odnosov nekaj, brez česar si nisem predstavljala vsakdana.

    Ker sem rojena v v Kanadi, sem na lastni koži doživela, kaj za otroka pomeni popolnoma spremeniti svoje življenjsko okoje. Da si »vržen« med nove ljude, v novo kulturo, v nov, nepoznan jezik … in moreš nekako splavati. In iz te izkušnje črpam mnoga znanja in razumevanja, kako je biti drugačen, nesprejet, osamljen … obenem pa sem se naučila tisoč in ena načinov, kako se vključevati v družbo, saj sem svojo zgodbo spreminjanja okolja nato ponovila še večkrat. Globoko verjamem, da so mi te izkušnje doprinesle eno odprtost in spoštovanje različnosti med ljudmi, ki bi jo sicer težko do danes osvojila.

    Na svojo veliko srečo, sem odkrila študij psihoterapije, ki sem ga z užitkom študirala. Dunajska fakulteta mi je ponudila spekter profesorjev iz vsega sveta, ki so s seboj prinašali povsem drugačne poglede in spoznanja kot pri nas doma. S tem sem svoje vizije in želje širila z vedno manj omejitvami in spoznala, da lahko z iskreno in globoko željo dosežem praktično vse. Proti koncu svoje specializacije, ki me je naučila, kako dodobra aktivirati svojo kreativnost in jo uporabiti v prid pri delu s pacienti, sem zanosila s prvim sinom. Izkušnja poroda me je iz teoretičnih predstav premaknila v čisto prakso in odprla povsem novo poglavje. Izkušnja ni bila slaba, dobra pa tudi ne.

    Ni bilo dolgo, ko se je pri naši hiši napovedala že nova dušica. In čakal me je nov porod. Izkušnja nove priprave, spremljanja slovenskih doul in študiranja razvojne psihologije, me je pripejalo do točke, ko sem povezala, kako pomembno je, da razumemo v kaj se spuščamo, ko gremo na porod. In kako veliko vplivamo na razplet s svojo psiho – če hočemo ali ne. Svoj drugi porod sem doživela v popolnoma drugi luči, ki mi je posvetila pot do novih razsežnosti, razumevanja človeške psihe in čiste ljubezni. Ena posledica tega spoznanja je tudi odločitev, da združim svojo psihoterapevtsko poslanstvo z najlepšim področjem na tem svetu, z nastajanjem novih življenj in preventivo. Da že v samem začetku postavimo kvalitetnejše, bolj ozaveščene temelje za svoje otroke,na katerih bodo lahko gradili samozavestnejšo, bolj jasno in trdnejšo prihodnost.

    Tara Hughes
    custvenapripravanaporod.si