Hitro zatem, ko nas na testu razveselita dve črtici, začnemo nosečke razmišljati in brskati za informacijami in produkti, za katere menimo, da jih bomo kmalu potrebovale me ali pa kmalu naši malčki. Čeprav je v tem obdobju časa za raznorazne nakupe še kar nekaj, se kar hitro začnejo kopičiti informacije in se je zelo težko odločiti kaj bomo pravzaprav kupili – pri tem največkrat zelo prav pridejo preverjene informacije iz prve roke.

In čeprav ogromno informacij najdemo na spletu, sama še zmeraj najraje o raznih odločitvah podebatiram v živo z nekom, ki mu je področje domače – zato se namenim v Baby center, da izvem kaj več o vozičku, ki me zanima – CYBEX BALIOS S DENIM.

Dokler nisem imela otrok, nisem nikoli zavila v Baby Center, saj se mi je zdelo, da najdem več na spletu, dokler nisem kot mlada mamica ugotovila, da se tam dejansko zelo splača kupovati zaradi raznoraznih akcij in popustov ter same ponudbe (tukaj najdeš res čisto vse, kar potrebuješ zase, kot nosečka in sveža mamica ter za malčka do že večjega otroka) –in ne le to, dejansko ti je na vsakem oddelku na voljo kdo, ki dejansko ve kaj prodaja, top! Ker, če kaj, me razjezi in postane vroče, ko po trgovini hodiš gor in dol ter iščeš koga, ki ga lahko vprašaš za mnenje o izdelkih ali vsaj kje se kaj nahaja, vmes se ti že zbudi otrok ali pa ti pobegne med police… Skratka, kaos. V Baby Centru pa te zmeraj prijazno usmerijo in se posvetijo tvojim vprašanjem, ki jih pri večjih in pomembnejših nakupih (kot je voziček ali avtosedež) res ni malo.

Z znamko CYBEX sem se že spoznala med brskanjem po spletu, saj je poznana ne le kot ena vodilnih na področju varnosti otrok, kar je itak daleč najpomembnejše, ko izbiraš med široko ponudbo, ampak predstavlja tudi modno blagovno znamko –moram priznati; meni je ta model v prvi vrsti padel v oči predvsem zaradi slednjega, saj je voziček ne le funkcionalen, temveč tudi –za nas ženske (hočeš nočeš) pomemben dejavnik –lep, dizajnersko res dovršen. Jaz sem ga izbrala v sivi barvi, saj je najmanj občutljiva in predvsem paše k vsemu.

Tople zimske dneve novega leta sem kaj hitro izkoristila za sprehode z malčkom, novorojenčkom, predvsem na razgibanem terenu (makadamu), kjer se voziček zaradi svoje lahkosti ne obnese tako dobro, kot morda kateri težji kolega, je pa prav to prednost pri sami vožnji po drugih terenih (vsa štiri kolesa so vzmetena), saj, ko otrok postaja težji, je vsak privarčevan kilogram velik plus, sploh, če si mamica, ki ima rada dolge sprehode.

Ročaj je nastavljiv po višini (in je udoben tudi za visoke atije, preverjeno), moti me le, da ni nastavljiv tudi naklon.

Košara je opremljena z vzmetnico s spominsko peno, kar dodatno pripomore, da bo naš otrok udobno in dobro spal, saj podpira pravilen ležeč položaj.

Vodljivost je enostavna in možna z eno roko, prav tako samo zlaganje vozička, saj ima priročen mehanizem za enoročno zlaganje. Zložen voziček (vključno s športnim delom) ne zavzame veliko prostora (41 x 60 x 75 cm), približno toliko kot marela in je tudi zaradi alu ogrodja izredno lahek (kar mamice pri pogostem zlaganju v avto toplo pozdravljamo).

Ker sem z otrokom pogosto v avtu, mi je bila pomembna tudi izbira »jajčka«, zato sem vzela Cybex ATON 5, ki ima izredno mehko in udobno notranjost, vzglavje ima 8-stopenjsko nastavljivost, tako, da lahko izberemo res najprimernejšo in ima prav zato tudi daljšo uporabnost. Zelo uporabna je tudi XXL strehica, ki otroka ščiti pred soncem in vetrom in jo je mogoče nastaviti v štirih stopnjah. Vsi nastavki za voziček pa so nastavljivi v obe smeri in odstranljivi s »klikom«, čisto preprosto.

V prihodnjih dneh sprobam še športni del malo bolje pri večjem otroku (20 mesecev) ter kasneje še pri mlajšem, saj tega dejansko tudi najdlje in največ uporabljamo.

Veselo vozičkanje vam želim ter vse lepo,

Marcela Krničar


Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki