V organizaciji Proeventa bodo otroci in starši prvi vikend novega šolskega leta rajali na družinskem sejmu Otroški bazar, ki bo že 16. leto navduševal velike in male na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Glavni gostitelj Bazarko bo tudi to leto poskrbel  za  tradicionalno bogato sejemsko ponudbo, nakupe s sejemskimi popusti, nakupe v Showroomu spletnih trgovin, bogatim programom v tematskem kotičku, kjer bodo potekale brezplačne delavnice za najmlajše, številne športne aktivnosti, glasbene, plesne in gledališke nastope. Novost letošnjega dogodka je izobraževalni dogodek Atopic expo s predstavitvami in osebnimi svetovanji za obolele, potekalo pa bo tudi Srečanje nosečnic in mladih staršev s programom in izdelki za bodoče ali mlade starše. Na Otroškem bazarju se bodo zbirali tudi prispevki za vse prizadete v ujmah. Vstopnice že v predprodaji.

REPKI, BQL, RIBIČ PEPE, ZUMMA KIDS IN ŠE IN ŠE!

To leto bo dogajanje družinsko razigrano in veselo! 2. in 3. septembra bo od 9. do 19. ure Gospodarsko razstavišče zavzel že 16. Otroški bazar. Gre za najboljšo izobraževalno-zabavno družinsko prireditev. Pelo in plesalo se bo skupaj z BQL, Ribičem Pepetom, Čarodejem Tonijem, Repki in  Trkajem, manjkale pa ne bodo niti živali! Na Bazarkovem odru bo velike in male oba dneva navduševala energična Tinkara Fortuna.

NOVO – ATOPIC EXPO

ATOPIC EXPO je dogodek, ki poteka tik pred svetovnim dnem atopijskega dermatitisa (14. september) in je namenjen vsem, ki se spopadajo z izjemno neprijetno boleznijo – atopijskim dermatitisom, ki je tesno povezan z ostalimi alergijami. Letošnja tema svetovnega dne so ravno otroci in mladostniki, bolj natančno psihosocialno breme, ki ga atopijski dermatitis prinaša v njihovo življenje. Organizator Atopic Expoja je Društvo Atopijski dermatitis, ki bo skupaj s partnerji na Otroškem bazarju ponujal brezplačne dermatološke posvete, program z nutricionisti, ki bodo predstavili pomen primerne hrane za zdravo kožo, predavanja dermatologov, predavanja o alergijah in alergijskih reakcijah, obiskovalci pa si bodo lahko ogledali tudi bogato ponudbo na sejemskih stojnicah.

BAZARKOVA KUHINJA SKUPAJ S HOFERJEM

Tudi to leto bo na bazarju poskrbljeno za vse lačne trebuščke. Otroci se bodo lahko prelevili v mini masterchefe in gurmane. Z odličnimi HOFERjevimi sestavinami bodo skupaj z mojstri AMC pekli slastne palačinke, namesto staršev skuhali nedeljsko kosilo, pripravili slasten sladoled, pri vsem pa jih bosta spremljali maskoti Bazarko in Ferdo.

SREČANJE NOSEČNIC IN MLADIH STARŠEV

Mladi in bodoči starši se bodo lahko družili s strokovnjaki s področja nosečnosti, poroda, nege dojenčkov in kasnejše vzgoje. Spoznali bodo lahko tudi pomen zgodnjega motoričnega razvoja na vedenjske posebnosti (senzorne motnje, motnje fokusa, neješčnost, hiperaktivnost, disleksija, ADHD idr.) ter se seznanili s katerimi spontanimi potezami lahko spodbujajo otrokov razvoj. Svoje delovanje in pomen pri porodu pa bodo predstavile tudi doule.

BOGAT SEJEM ZA VSO DRUŽINO

Družine bodo lahko obiskale sejemske prostore z različnih področij, ter koristile sejemske popuste. Igralnica Zumma kids bo predstavila svojo novo pridobitev, ki bo premierno predstavljena ravno na Otroškem bazarju, otroci bodo veslali v pravem kajakaškem bazenu, obiskali lunapark ter ustvarjali v tematskih kotičkih. V sklopu bazarja pa bo na lokaciji potekal tudi Showroom spletnih trgovin, kjer bodo sodelujoči predstavljali svoje izdelke, storitve, pripomočke, znanje in nasvete.

V tematskem kotičku bodo za otroke potekale tudi številne izobraževalno-ustvarjalne delavnice. Otroci bodo lahko spoznavali razlike med kačami, kuščarji in žuželkami z Živalskim vrtom Ljubljana, spoznali terapevtske pse z Ambasadorji nasmeha, spoznali osnove kvačkanja, se podali v številne glasbene in likovne delavnice, poslikave obraza ter skozi igro spoznavali celine in države.

DOBRODELNA AKCIJA ZA ŽRTVE UJM

Nesreča, ki smo jo v naši državi utrpeli številni, je prizadela resnično veliko družinic. Prav zato se organizatorji Otroškega bazarja pridružujejo prizadevanjem ZPM Moste-Polje pri zbiranju sredstev za najbolj ogrožene. ZPM Moste-Polje, katerega celovita pomoč pokriva številne humanitarne projekte, skrbi tako za materialno in finančno pomoč pa tudi za številne terapije. Nanje se lahko obrnete tudi tisti, ki še nikoli prej niste iskali pomoči, in zagotavljajo, da nihče ne bo zapostavljen med prizadevanji za pomoč po poplavah.

V okviru Otroškega bazarja boste obiskovalci lahko prek QR kode še naprej donirali za vse žrtve grozovitih poplav v Sloveniji.

Kdaj? 2. in 3. september od 9. do 19. ure (nedelja do 17. ure)
Kje? Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
Vstopnice že v predprodaji

Organizator dogodka: Proevent d.o.o.
 
Več na www.otroskibazar.si
Facebook: www.facebook.com/otroskibazar
Instagram: www.instagram.com/otroski_bazar

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki