Za starše malčkov so noči nekoliko krajše ali pa razdeljene na krajše spance. Mali nadobudneži se učijo mirnega spanca. Prav pomirjujoče je opazovati otroka, ki umirjeno zaspi. Temu primerno je potrebno poskrbeti za prehodnost dihalnih poti, primerno vlago v prostoru in svež zrak.

A prav ves nočni mir prežene že enostaven prehlad. Boleče grlo, težave pri požiranju dodatno oteži že zamašen nosek. Odebeljena sluznica sili na dihanje skozi usta, kar pa situacijo v grlu le poslabša. Ko dokončno zmagajo virusi, napadejo še sinuse in občutki v glavi so res težki. Kako lahko pomagamo?

Poleg ustvarjanja podpornega okolja lahko nosno votlino čistimo s fiziološko raztopino. Ker vnetje po navadi sega globje pa je modro uporabiti tudi sirup Sinupret. Uporabimo ga lahko že ob prvih znakih prehlada, preventivno ter tudi potem, ko je po toči že skoraj prepozno zvoniti. Sinupret namreč zmanjša oteklino vnete nosne sluznice.

Hkrati redči zgoščeno sluz, ki maši nosne votline. Omogoča drenažo sinusov in lajša izločanje sluzi ter pripomore k lažjemu izkašljevanju.

Za piko na i pripomore tudi k regeneraciji sluznic.

Noski tako postanejo spet prehodni, dihanje pa se vrne v ustaljen ritem. Sinupret je zdravilo v obliki sirupa, zato je uživanje enostavno. Malčku ga lahko ponudite tudi s hrano ali pijačo. Sinupret poskrbi za regeneracijo sluznice v nosu, malo za šalo pa tudi za regenerativno spanje mladih staršev.

Ker je spanec pomemben faktor pri učinkovitosti imunskega sistema je pomembno, da ga je deležna cela družina.

Ko se nosek zamaši, ga Sinupret sprosti! 

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki