Nosečnost je najlepše obdobje ženske, saj ga obeležijo zelo lepi spomini. A bolj kot ne drži pravilo, da se lepih stvari spomnimo bolj intenzivno, neprijetne pa pozabimo. Nosečnost je tudi velika obremenitev za telo in počutje. Zato je izjemnega pomena, da se nosečnica oskrbi tako mikro kot makrohranili, saj hkrati skrbi za zdravje in počutje dveh. 

Utrujenost in bledica sta pogosti spremljevalki nosečnic. Do neke mere sta povsem običajna spremljajoča simptoma. Če se jima pridruži še anemičnost, glavoboli, slaba imunska odpornost, hitrejša zadihanost in slaba koncentracija pa lahko upravičeno sklepamo na pomanjkanje železa. Sum dokaj hitro potrdi tudi laboratorijski izvid.

Najpogostejši znaki pomanjkanja železa so:

  • Slabost
  • Nemoč, utrujenost
  • Bleda koža
  • Bolečine v pljičih, zadihanost
  • Glavoboli, vrtoglavica
  • Hladne roke in stopala
  • Vnetje ali boleč jezik
  • Krhki nohti
  • Slab apetit, sploh pri otrocih je to lahko znak anemije

V času nosečnost primanjkljaj železa težje nadomestimo zgolj z obogatenim jedilnikom. Drug problem je tudi občutljivost na okuse in vonje. Živila bogata z železom so navadi močnih a ne nujno tudi prijetnih okusov.

Koncentrirani železovi pripravki pogosto povzročajo tudi številne neprijetne stranske učinke. Sem sodijo prebavne motnje, kovinski priokus ter obarvanost zob. 

A brez skrbi, železo je lahko tudi okusno in prijetno. Tonik Eisenblut Plus vsebuje matične sadne sokove ter  izbrana zelišča. Vsebovan vitamin C sodeluje pri absorbciji železa, ponaša pa se tudi z vitamini skupine B – B1, B2, B6 in B12. Železo v toniku Eisenblut je v obliki glukonata. Dvovalentna oblika omogoča lažjo absorbcijo. Tonik se enostavno dozira s priloženo merico in ne povzroča zgoraj naštetih stranskih učinkov.

Tonik ni le odlična podpora v nosečnosti, uživate ga lahko tudi v obdobju dojenja. Pravzaprav je tonik primeren za celo družino in več generacij, ki se veselijo novega družinskega člana. Z merico na dan odženemo slabokrvnost stran. Železnemu zdravju in dobremu počutju v nosečnosti nazdravimo s tonikom Eisenblut Plus.

Najboljše rešitve izvirajo iz narave. 

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki