Ali ste vedeli, da imajo črke energijo? Začetnice imena vašega otroka lahko nakazujejo na osebnostne lastnosti. Pomen črk v numerologiji vam bo dal vpogled v to. Vse črke abecede imajo numerično vrednost in vsaka številka nosi svoje lastne značilnosti in energije.

Naše ime ni le beseda, je naša identiteta, ki jo drugi uporabljajo, da nas prepoznajo skozi celo naše življenje. Je nekakšna blagovna znamka, ki bo ostala z nami tudi po naši smrti. Dejansko smo v lasti našega imena in tega ne moremo zanikati. Če nas ljudje poznajo, je to samo zaradi našega imena, sicer nimamo identitete, nobenega priznanja.

Naše ime se začne s črko, ki ima v našem življenju zelo pomemben pomen in opisuje našo osebnost. Prva črka našega imena pove veliko več informacij, kot bi morda dejansko vedeli. Ta črka vsebuje odgovore na mnoga vprašanja, ki jih običajno prezremo. Poleg tega razkriva tudi o naših splošnih osebnostnih lastnostih, značaju, dejavnostih in daje pregled o tem, kakšna oseba ste.

Po numerologiji ima vsaka črka različen pomen, ki pove različne stvari o osebnosti posameznika. Zato se v tej temi pogovorimo o skrivnostih prve črke vašega imena in kako vpliva na vašo osebnost.

Pomen črke A

A je ekvivalent številki 1 in simbolizira samozavest. Ko je A prvi samoglasnik v imenu, je oseba nagnjena k drznosti in pogumu. Črka A odmeva z zaupanjem, neodvisnostjo in vodstvom. A je ena najmočnejših črk abecede, ljudje, ki imajo to črko kot začetnico, so premikatelji sveta. So vplivni posamezniki. Radi prevzamejo nadzor in so običajno zelo prepričani o sebi.

Ljudje s črko A so inovatorji, raziskovalci, učitelji in tisti, ki drugim kažejo pot. So vodje, motivatorji in vizionarji, ki se zavedajo svojih lastnih notranjih moči.

Na negativni strani pa je lahko oseba z začetnico A kritična in odsvetuje prizadevanja drugih.

Pomen črke B

B je ekvivalent številke 2, ki predstavlja čustva in dvojnost. Ljudje z začetnico B so zelo obzirni. 2 je tudi številka ljubezni in to je za osebo B eno najpomembnejših čustev. Odnosi so za osebo B tudi zelo pomembni. Črka B odmeva z idejo o timskem delu in sodelovanju. B ve, kako organizirati in ravnati z ljudmi s skrbnostjo. Mir in harmonija sta zanje najpomembnejša. Oseba z začetnico B je prijazna, skrbna in deli z drugimi.

Na negativni strani pa je B lahko tudi egoističen in včasih nekoliko pohlepen.

Pomen črke C in Č

Črka C in Č odmevata z idejami ustvarjalnega samoizražanja in navdiha. Življenje pristopajo z samoizražanjem, navdihom in spontanostjo. C in Č sta dobre volje, optimistični in strpni. C je abecedni ekvivalent številke 3, ki predstavlja ustvarjalno energijo, radovednost in komunikacijo. Ljudje s črko C in Č so neverjetno nadarjeni, dobro se razumejo z drugimi in so tudi precej družabni.

C-ji in Č-ji so najpogosteje optimistične duše, ki so resnično navdušene nad življenjem. Oseba s črko C in Č je običajno dober pogovornik, šarmanten, sproščen in lahkoten. Njihova sposobnost komuniciranja je lahko motivacijska in navdihujoča.

Oseba s črko C in Č je sposobna globoke ljubezni in čustev. Priljubljenost črke C in Č lahko prinese veliko stikov in družabnih situacij.

Na negativni strani so C in Č ljudje lahko neusmiljeni in včasih nimajo empatije.

Pomen črke D

Črka D ima visoko voljo in vztrajnost. Odmeva z idejami pragmatizma, varnosti in osredotočenosti. Varnost in metodologija sta verjetno na prvem mestu. D je tudi ekvivalent številke 4, ki predstavlja ravnovesje, varnost in trdo delo. D je zelo močna in običajno povezana s poslom in bogastvom. Ko je D prva začetnica, je oseba nagnjena k uspehu v svojem življenju.

Ljudje z D kot začetnico čutijo potrebo, da zase in za tiste okoli sebe zgradijo trdne temelje, zlasti za družino.

Na negativni strani pa je lahko oseba z D trmasta, pogosto v svojo škodo.

Pomen črke E

Črka E vibrira z idejami radovednosti, zabave, domišljije in izraza občutka svobode. Oseba se zlahka prilagaja spreminjajočim se okoliščinam. Oseba z začetnico E je običajno zelo prilagodljiva in dobra pri sprejemanju sprememb skozi življenje. Z E, ki odmeva z energijo 5, vedno iščejo vznemirjenje. E-ji so domiselni in pogosto, zaradi svojega nenavadnega načina razmišljanja, hitri misleci in spretni opazovalci, analitični in vsestranski.

Na negativni strani je lahko oseba s črko E kot začetnico včasih nezanesljiva.

Pomen črke F

Črka F odmeva z idejami, ki so usmerjene k družini, negi, odgovornosti in harmoniji. Oseba ima toplo srce in raje počne stvari, ki koristijo ljubljenim osebam, kot so družina in prijatelji.

F je ekvivalent številke 6 in predstavlja ljubezen v vseh njenih oblikah. F-ji so topli, sočutni in sproščeni, ki uživajo v družbi drugih. Ko je F prva začetnica v imenu, nosi vibracijo negovalca.

Ljudje s črko F so odgovorni, romantični in umetniški. F-ji so ljubitelji otrok in živali ter si prizadevajo za mir in harmonijo. F-ji imajo veliko globino sočutja in razumevanja ter vedno želijo, da je vse harmonično uravnoteženo. Vedno gresta roka v roki, da zaščitita in skrbita za druge.

Na negativni strani so F ljudje lahko precej samopomilujoči.

Pomen črke G

Energija, ki jo predstavlja črka G, odmeva z idejami intuicije, instinkta, namena, modrosti in introspekcije. Pristop k reševanju težav je vedno znanstven.

G je abecedni ekvivalent številke 7, ki predstavlja mistiko, duhovne in verske izkušnje. Domišljija, red, visoka inteligenca, odločnost, združevanje duhovnega in znanstvenega pogleda na življenje.

Oseba z začetnico G je domiselna, ustvarjalna in pripravljena pomagati. Ko je G prva začetnica v imenu, so nagnjeni k samoti.

Tisti z začetnico G imajo inteligentne, hitre misli. Zelo malo jih uide njihovemu opazovanju in globokemu razumevanju.

Na negativni strani pa G-ji ne poslušajo drugih in ne upoštevajo nasvetov.

Pomen črke H

Črka H odmeva z idejami uspeha, poslovanja in materialnega kopičenja. Črka H je abecedni ekvivalent številke 8 in predstavlja ustvarjalnost, modrost in moč. Oseba je natančna, praktična in dobro organizirana. Tako H kot številka 8 imata veliko za ponuditi svetu, saj sta učinkovita, stabilna in zanesljiva. Življenje se običajno obravnava z materialnega vidika in z osebnimi cilji v mislih.

Oseba s črko H ima veliko poslovnega vpogleda in večinoma lahko ustvarja, vzpostavlja in ohranja bogastvo zase.

Ljudje s črko H vidijo širšo sliko. Obravnavajo življenje praktično, z razločevanjem. Kot vodja in avtoriteta mora H imeti namen in cilj v življenju.

Na negativni strani je oseba s črko H lahko egocentrična in pohlepna.

Pomen črke I

Življenje se pristopa z vizijo idealnega. Črka I odmeva z idejami tolerance, filantropije in humanizma. Prav tako odmeva s sočutjem in idealizmom, ki vplivata na življenjske odločitve. I je abecedni ekvivalent številke 9 in predstavlja pravo in red. Oseba z začetnico I je občutljiva, sočutna in humanitarna. Ne marajo konfrontacij.

9 je vibracija “humanitarca”, in tisti z začetnico I so večinoma pripravljeni žrtvovati za tiste, ki so manj srečni kot oni. So inteligentni, zanesljivi, globoki misleci in borci za pravico in stvar. Miroljubec, posrednik, pogajalec, osebe z začetnico I se dobro razumejo z drugimi in se počutijo najboljše, ko lahko svoj čas in trud namenijo humanitarnim vzrokom.

I-ji imajo veliko razumevanja za ljudi, sočutja in občutljivosti, kar jim omogoča, da navdihujejo prijateljstva, naklonjenost in ljubezen pri tistih, ki jih srečajo in pomagajo.

Na negativni strani so ljudje s črko I lahko razdražljivi in razpoloženi.

Pomen črke J

Črka J odmeva z idejami celovitosti, samoodločbe in raziskovanja. Prav tako odmeva z neskončnim potencialom. Črka J je iskrena, dobrohotna in inteligentna.

Črka J je ekvivalent številke 1 in je ena izmed najmočnejših in najvplivnejših črk abecede. Oseba verjetno življenje pristopa z neodvisnostjo, raje se zanaša nase.

Ljudje, katerih imena se začnejo s črko J, radi prevzamejo vodstvo, bodisi iz prve vrste ali iz ozadja. Tisti, katerih imena se začnejo z J, so vodje, motivatorji in idealistični vizionarji in so večinoma precej prepričani vase.

Imajo ustvarjalen pristop k reševanju problemov in začetku akcije. J-ji so praviloma vestni, dobro vzgojeni, točni in delovni ljudje, ki so običajno zelo podrobni in natančni.

Ljudje s črko J so lahko zelo ambiciozni, samozavestni, odločni in imajo močno voljo.

Na negativni strani je J lahko len in brez smeri.

Pomen črke K

Ljudje s K kot njihovo prvo začetnico so trmasti in vplivni. K je abecedni ekvivalent številke 2, ki predstavlja nekoga, ki gre do skrajnosti. Energija, ki jo predstavlja črka K, odmeva z idejami karizme, duhovnosti, odnosov in timskega dela. Energetski tok je dinamičen, običajno osredotočen na družbo.

K-ji morajo iskati ravnovesje in harmonijo v vsem, kar počnejo.

K-ji so posredniki in pomočniki sveta. Imajo talent in sposobnost, da dobro delajo z drugimi in so zelo obzirni do drugih. Na mnoge načine so K-ji odvisni od drugih in se zdi, da najbolje delujejo v partnerstvu ali v obliki skupinske dejavnosti.

Oseba s črko K, ki jo vpliva številka 2, mora biti vedno zvesta sama sebi. Morajo živeti svojo resnico, da se počutijo avtentično.

Na negativni strani so K-ji lahko zelo nezadovoljni z življenjem in pogosto prenašajo svoje nezadovoljstvo na druge.

Pomen črke L

Črka L odmeva z idejami navdiha, raziskovanja, optimizma in ustvarjalnega samoizražanja. Je navdihujoča energija, ki lahko vpliva na ljudi, ki se gibljejo znotraj resonančne energije črke. Pristop k življenju je pogosto kreativen in optimističen.

L je numerični ekvivalent številke 3, ki predstavlja ustvarjalnost, akcijo in komunikacijo. Oseba s začetnico L je pogosto dobrodelna in prijazna oseba. Energetika 3 spodbuja L-je, da so poživljajoči, mladostni in navdušeni posamezniki.

Karizmatični, nagajivi in družabni ljubitelji zabave, L-ji so prilagodljivi na spremembe in obožujejo pisane svetle okolice. Darilo komunikacije je tam za osebo L, prav tako kot navdih, veselo optimizem in radost. Oseba L ljubi življenje in želi in mora deliti svoje navdušenje z ljudmi okoli sebe.

Na negativni strani so L-ji lahko nagnjeni k nesrečam.

Pomen črke M

Energija, ki jo predstavlja črka M, odmeva z idejami fokusa, pragmatizma, samozadostnosti in ustvarjalnosti. Je delavna energija. Življenje se običajno pristopa z namenom doseči želeni položaj ali okoliščine, trdno osnovo za prihodnost.

M je abecedni ekvivalent številke 4, ki predstavlja duhovnost in trdne temelje. Oseba z M kot njihovo prvo začetnico je izjemno lojalna, delavna s tradicionalnimi vrednotami in visoko moralo in etiko.

M-ji ne želijo, da jim govorijo, kaj naj počnejo, in lahko hitro postanejo argumentativni in agresivni, če jih potisnejo prek svoje potrpežljivosti in vzdržljivosti.

M-ji imajo veliko samozavesti in verjetno bodo dosegli uspeh. So ljudje, usmerjeni v delo, ki imajo načrt za vse in imajo visok standard poštenosti. M-ji so zanesljivi in morajo biti praktični v vsem, kar počnejo.

M-ji so previdni ljudje, ki ne skočijo impulzivno v kaj, morajo stvari temeljito premisliti.

Na negativni strani so ljudje s črko M lahko deloholiki.

Pomen črke N

Črka N odmeva z avanturo, neodvisnostjo in osredotočenostjo. Ta energija je pragmatična, hkrati pa izraža občutek svobode.

N je abecedni ekvivalent številke 5, ki predstavlja domišljijo, svobodo in zabavo. Neobičajen pristop k življenju je pogost, z originalnostjo in kreativnostjo ter iskrenim uživanjem v življenju in interakciji z drugimi. 5 energija spodbuja N, da je priložnostna in pragmatična, včasih pa tudi zelo prepričljiva.

Oseba z začetno črko N je običajno aktivna, drzna, nekonvencionalna in privlači jo čutno.

N je naravni raziskovalec in detektiv, zelo intelektualen, domišljijav, vsestranski in preiskovalen.

N-ji so pogosto nekonvencionalni in ne sledijo množici. Potrebujejo svobodo, da se izražajo na svoj način. Ne marajo omejitev ali rutine in potrebujejo stalne spremembe in aktivnosti v svojem življenju.

Ljudje s črko N so intuitivni in komunikativni, na negativni strani pa so nagnjeni k zavisti in ljubosumju.

Pomen črke O

Črka O odmeva z idejami potrpežljivosti in odgovornosti. Skupaj z A, J in S je črka O ena izmed najbolj vplivnih in močnih črk abecede.

Število 6 simbolizira odgovornost in služenje drugim, kar je treba doseči z ljubeznijo, nego in zaščito. 6 vibracije močno vplivajo na ljudi z začetno črko O. Življenje se običajno pristopa z idealizmom in moralnimi standardi. Osredotočena samodisciplina in trdna volja sta verjetno močni v tem pristopu k življenju. Število 6 predstavlja resnico, red, pravičnost in ekonomičnost. O ljudje bodo imeli veliko priložnosti v svojem življenju, da se naučijo svojih odgovornosti in služijo človeštvu.

Črka O je personifikacija resnice, dobrote in inteligence, drugi pa so privlačeni k njihovi ljubeči, magnetni energiji. O-ji bodo branili svoja načela in ideale in so globoko zaskrbljeni za dobro počutje drugih.

Čeprav so občutljivi in prijazni, O-ji ne popustijo svojim osebnim resnicam.

Slaba stran osebe O je nagnjenost k dramatiziranju.

Pomen črke P

Energija, ki jo predstavlja črka P, odmeva z idejami znanstvenega znanja, duhovnega znanja, modrosti, neodvisnosti in družine. Je intuitivna energija. Verjetno bo določen duhoven, metafizičen ali filozofski pristop k življenju.

Črka P je abecedni ekvivalent številke 7 in predstavlja moč in duhovnost. Ko je P začetnica, oseba verjetno razmišlja o duhovnih zadevah in je zelo radovedna o življenju na splošno.

P-ji imajo globoko željo po učenju in posedujejo sposobnosti, ki jim bodo pomagale biti odlični učitelji na katerem koli področju.

Ljudje P uporabljajo svoje naravne čute, da pridobijo globlje znanje o nevidnem, metafizičnem in duhovnem svetu. P-ji imajo izjemne psihološke sposobnosti in nagnjenja in so naravni zdravilci. Znani so po suhem smislu za humor. P-ji so pogosto introspektivni in introvertirani.

Mnogi ljudje P imajo skrivnostni pridih in morda ne želijo, da kdo ve preveč o njih. Ljudje P se lahko zaprejo in dajo občutek, da niso niti malo zainteresirani za to, kar počnete ali govorite, v resnici pa so odlični opazovalci.

Na negativni strani so ljudje s črko P včasih sebični.

Pomen črke R

Energija črke R odzvanja z toleranco, učinkovitostjo, realizmom, samoodločbo in sočutjem. R ima humanitarno stališče.

Črka R je abecedni ekvivalent številke 9 in predstavlja toleranco, modrost in človečnost. Če je črka R prva črka imena, bo ta oseba pogosto delovala kot diplomat skozi celo življenje. Vibracija 9 je zdravilna in izobraževalna, deluje vedno v korist drugih. To močno vpliva na osebe s črko R, ki iščejo in najdejo rešitve iz inspirativnega, intuitivnega in ustvarjalnega sveta.

Ljudje s črko R so lahko zelo ustvarjalni in pogosto jih zanimajo področja umetnosti in kulture. R-ji uživajo v razkošju, udobju in cenijo lepoto v vseh njenih oblikah.

Oseba je verjetno stabilna, pristopa k življenju s poslovnim občutkom in določeno samozanesljivostjo ter s cilji povezanimi s koristmi za človeštvo.

Na negativni strani pa se R-ji lahko hitro razjezijo. Hitro postanejo napeti in pod stresom, ko poskušajo rešiti težave drugih.

Pomen črke S in Š

Energija, ki jo predstavljata črki S in Š, odzvanja z idejo neodvisnosti, samozanesljivosti, tolerance in humanizma. S in Š imata energično energijo, začetnik, pogosto sam po izbiri.

Črka S in Š sta abecedni ekvivalent številke 1 in predstavljata nove začetke in osebne vire. Ustvarjalni tok vibracije številke 1, skupaj s potrebo po pomoči vsemu človeštvu, omogoča osebi S ali Š iskreno sočutje.

Kot črke A, J in O, je S ena izmed najmočnejših črk abecede. Ljudje, katerih imena se začnejo s črko S in Š, so posamezniki, ki drugim kažejo pot.

Življenje pristopajo z ambicijo, karizmo in toleranco, vendar z neodvisnim stališčem in delovanjem po lastnih odločitvah, ne da bi se posvetovali z drugimi.

V odnosih je oseba S in Š dober spremljevalec, vendar potrebuje podporo partnerja ves čas. V zakonu so S-ji in Š-ji zelo zvesti, vendar niso posebej romantični.

Na negativni strani pa ljudje s črko S in Š lahko delujejo impulzivno brez skrbi ali razmisleka za druge.

Pomen črke T

Črka T odzvanja z idejami o odnosih, reševanju sporov, družbi in teamskem delu. Ima celovito stališče, zato je odličen pogajalec. T obožuje sodelovanje z drugimi in se počuti udobno kot član ekipe.

T je abecedni ekvivalent številke 2, ki predstavlja lastnosti rasti, harmonije in ravnovesja.

Oseba s črko T ima odlične diplomatske sposobnosti. Za T-ja sta ravnovesje in ekvilibrij glavna osredotočenost, saj največji uspehi prihajajo s podporo in posredovanjem.

Oseba s črko T mora biti vedno zvesta sebi. T mora živeti svojo resnico, da se počuti in živi avtentično. T-ji so tudi poklicani, da negujejo in podpirajo druge. To zahteva toleranco, potrpežljivost, sodelovanje in občutljivost.

Na negativni strani pa se T-ji lahko preveč čustveno odzovejo, postanejo neodločni in so pogosto lahko vplivani z mnenji drugih.

Pomen črke U

Črka U odzvanja z idejami inspiracije in optimizma ter odnosov ob ohranjanju neodvisnosti. Izraža se ustvarjalno. Socialna interakcija je običajno primarni pristop k življenju. Oseba s črko U je verjetno šarmantna in prijazna.

Črka U je ekvivalent številke 3. Oseba s črko U kot začetno je običajno zelo srečna. Številka 3 je energija, ki ne deluje dobro s strukturo ali rutinami. To naredi U bolj za ustvarjalca kot delavca. Ljudje s črko U lahko najdejo osebno izpolnitev z uporabo izrazne ustvarjalne energije, ki jo posedujejo, kot so glasba, slikanje, oblikovanje ali kulinarični podvigi.

Imajo izostren intelekt in si želijo najboljše iz življenja, lepega in razkošnega. Oseba s črko U ima potrebo po občudovanju in ljubezni drugih. Vendar so U-ji čustveno lahko ranjeni, ne marajo konfrontacij in lahko pritegnejo dominantne partnerje.

Na negativni strani pa so ljudje s črko U lahko sebični, pohlepni in neodločni.

Pomen črke V

Energija, ki jo predstavlja črka V, vibrira z idejami o poštenosti, zanesljivosti, učinkovitosti in osredotočenosti. V je graditelj in ekipni delavec.

Črka V je abecedni ekvivalent številke 4 in predstavlja gradnjo. V je pridna črka, ki je delavna in učinkovita. Oseba pristopa k življenju s pragmatizmom in doseže z načrtovanjem in metodološkimi spretnostmi.

Ljudje s črko V kot začetnico so menedžerji, organizatorji, trdi delavci in so usmerjeni v podrobnosti. Imajo naravno pripravljenost delati do konca vsak projekt, ki ga začnejo, z veliko potrpežljivostjo in občutkom za podrobnosti, niso pa se bojijo težkega dela.

V-ji so zvesti in odločni, pravi preživelci in iskalci varnosti. Poznani so kot tisti, ki opravi delo, V-ji so zanesljivi, zanesljivi in dosledni.

Na negativni strani pa so ljudje s črko V kot začetnico lahko precej neusmiljeni.

Pomen črk Z in Ž

Črki Z in Ž odzvanjata z idejami organizacije, miroljubja, učinkovitosti in posla. Prav tako odmevata z idejo realnosti.

Črki Z in Ž sta abecedna ekvivalenta številke 8. Ljudje s črkama Z ali Ž kot začetnico pogosto imajo močna prepričanja v upanje in mir. Pristop k življenju je dinamičen, z sočutjem, reševanjem problemov, ki se lahko pojavijo pri doseganju cilja.

Ljudje s črkama Z ali Ž kot začetnico, ki so ciljno usmerjeni in visoki dosegalci, lahko v poslu in vodilnih položajih dosežejo precejšnje uspehe. Imajo veliko osebno vzdržljivost in voljo ter se zdi, da privabljajo več bogastva kot večina. Imajo praktično presojo glede denarja in finančnih vprašanj, zato vedo, kako graditi in kopičiti materialno bogastvo.

Imajo močno željo spoznati vse o življenju in njegovem namenu.

Na negativni strani pa imajo ljudje s črkama Z ali Ž kot začetnico nagnjenje k dejanjem brez razmišljanja in brez upoštevanja drugih.


Spletna šola za starše

Si vedela, da 86% staršev ne prejme pravih informacij o porodu in starševstvu?

Tukaj smo zate, da te po korakih, z več kot 17 zdravniki, pripravimo, da boš šla v poporodno sobo mirna in prepričana vase – z našim celostnim programom Šola za starše, kjer se boš naučila vse tehnike za lajšanje bolečine med porodom, kakor skrbeti zase v poporodnem obdobju, vse o dojenju ter negi dojenčka. Strokovna vsebina je na voljo 24/7 – na telefonu, računalniku ali tablici, za obdobje CELEGA LETA!

100% PRIZNAN PROGRAM, ustvarjen v sodelovanju s slovenskimi zdravniki, pripravljen po učnem načrtu uradnih šol za starše z dodano edinstveno in sodobno strokovno vsebino.

Pridobi znanje, ki ga ne boš našla v klasičnih šolah za starše ali na spletu! 

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki