Ženske na svoj način doživljajo nosečnost in prihod otroka. Kaj pa bodoči očki? Ko sem izvedel, da bom postal očka, se je tudi v meni nekaj premaknilo. Seveda ne dobesedno, ampak če ne drugega, sem moral svoja čustva takoj deliti s svetom. Nastal je blog fotrovbrlog.si, kjer sem v začetku praktično vsak dan pisal o tem, kaj občutim in doživljam ob tem, da bom postal očka. 

S prihodom sina je bilo objav seveda manj, saj sem bil povsem zaseden s svojim novim statusom.  In to je tudi naslov moje knjige Nov status: očka, kjer na humoren način opisujem, kako sem se sam soočil s prihodom novega družinskega člana.

V knjigi sem opisal vse, od tega, ko sem izvedel, da bom postal očka pa do tega, da sem prerezal popkovino. Ampak to je šele začetek, v knjigi so opisani tudi najbolj razburljivi in šokantni dogodki, ki so se zgodili do sinovega prvega rojstnega dne. Za pokušino samo nekaj odlomkov iz knjige:

»Kumarice in nosečnost gredo pogosto iz rok v usta.

Seveda, če ti uspe priti do njih …

Bilo je mračno sobotno dopoldne. Žena, noseča žena si je zaželela mango. K sreči sva ga kupila že včeraj in je bil na dosegu roke. Malo manj sreče je bilo s tem, da je bil mango že v pozni fazi svojega življenja in je postal že precej neokusen, po domače gnil. Žena ga je zavrgla med ostale gnile prijatelje.

Morda se sprašujete, kaj imata skupnega mango in kumarice? Nič. A žena si je namesto njega vseeno zaželela kumarice. Povsem logična zamenjava.«

»Slon v trgovini s porcelanom

To sem jaz v specializirani trgovini z otroško opremo. Samozavestno sicer vstopim vanjo, a tukaj se vse konča.

Z Nino sva se odpravila pogledat otroške vozičke. Našla sva jih na drugi strani trgovine. Bilo jih je najmanj osem. In kaj zdaj? Menda ne morem vsakega odpeljati na testno vožnjo? Vsakega sem malo zazibal in preveril njegovo težo. Najbolj me je presenetilo, da imajo nekateri usnjene ročaje in prava, neplastična kolesa. Zanimivo je tudi to, da imajo tisti boljši ceno tako skrito, da najprej misliš, da gre za serijsko številko modela, medtem ko imajo cenejši napisano ceno tako na veliko, kot da je to najboljša cena odkar obstajajo vozički.«

»Kako očka sam preživi dan s šest tedenčkom

Dejstvo je, da nimam joške, ki bi hranila otroka. Nina vedno najde elegantno rešitev, ko Oskar začne jokati. Ko je lačen, ga priklopi na njegovo najljubšo mlekarno. Ko ne ve, kaj bi počenjal sam s seboj ga povabi v mlekarno, da se malo razvaja. Kam pa naj ga peljem jaz? Legoland ga namreč še ne zanima.«

Ta knjiga je moja izpoved in ob enem vodič, ki bodočim staršem na duhovit način prikaže, kako na par vpliva prihod novega člana. Če želite prebrati, kaj vse se mi je dogajalo v tem čudovitem obdobju, lahko svoj izvod knjige naročite na spletni strani Lepa mami.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki