Tople poletne dni marsikatera družina izkoristi za potep ali odhod na počitnice. Čeprav je možnosti za način potovanja precej, pa se na izlete v obmorske kraje, v okoliške hribe ali v toplice običajno odpravimo kar z avtomobilom. Ni odveč, da se primerno opremimo in si zagotovimo prijetno, predvsem pa varno potovanje.

Ne brez primernega avtosedeža

Gotovo ni odveč poudariti, da morajo biti otroci med vožnjo vedno pripeti z varnostnim pasom v ustreznem varnostnem avtosedežu Ta mora biti mora trdno nameščen v vozilu, tako da se ne premika levo-desno, ustreza pa naj otrokovi višini. In kaj je indikator, da je otrok avtosedež prerastel? Ko enkrat njegova ramena sežejo preko vrha vpetja ramenskih pasov je čas, da otroku priskrbite nov, večji sedež. Obveznost uporabe avtosedeža je določena do otrokove višine 150 cm.

Modularni sistemi, ki rastejo z vami

Naši ponudbi smo zato dodali novo, inovativno družino otroških varnostnih avtosedežev, ki bodo praktično rastli z otrokom kar nekaj časa. Z izjemno priročnim sistemom vrtenja z eno roko, ki staršem bistveno olajša življenje, saj jim pomaga pri enostavnem umeščanju otroka v avtosedež in iz z njega, vsak dan znova, več let. 

Gre za modularni sistem, ki ga tvorijo vrtljiva baza in po dva združljiva avtosedeža – skupine 0+ in skupine 0+/1, izdelana za varno vožnjo otrok od rojstva pa vse do njihovega 4. leta starosti. V naš top izbor se uvršča Cybex-ov modularni sistem linije Z, ki ga sestavljajo baza Z, odlična lupinica Cloud Z in avtosedež za otroke do 4-ih let starosti, Sirona Z.


Novost prihaja iz Maxi-Cosi-ja, sistem 360 Family, ki ga sestavljajo vrtljiva baza FamilyFix 360 s tehnologijo SpinFlex in združljiva 360⁰ avtosedeža, Pebble 360 in Pearl 360. 

Brez kompromisov pri varnosti

Če želite izbrati zares odličen, predvsem pa varen avtosedež vam svetujemo, da spremljate vsakoletno testiranje otroških varnostnih avtosedežev, ki jih opravlja nemška avtomobilistična zveza – ADAC Stifung Warentest. Podroben pregled ocenjenih izdelkov je na voljo tudi v na naši spletni strani www.babycenter.si.

Da bo potovanje prijetno za vse

Med vožnjo z otrokom načrtujte krajše postanke, da se bo otrok nekoliko razmigal, odšel na stranišče. Dobro je, da se otrok v vozilu zabava in mu bo tako čas vožnje hitreje minil. Pri otrocih, ki jim je rado slabo med vožnjo, odsvetujemo branje ali gledanje risank, primerno pa je poslušanje pravljic ali pesmic, razne besedne igre, opazovanje okolice, pa razne izštevanke itd. Pomembno je, da je otrok ves čas vožnje nameščen v avtosedežu in pripet. Če protestira, se raje ustavimo in naredimo kratek odmor.

V svojih poslovalnicah ponujamo odlično ponudbo različnih modelov otroških varnostnih avtosedežev priznanih blagovnih, za vse starostne skupine in za vse tipe vozil. Naše osnovno vodilo pri naboru ponudbe je maksimalna varnost, ki jo sedež zagotavlja malim sovoznikom.​​​​​​​ Vabljeni pa tudi na www.babycenter.si, na naš Instagram profil in Facebook stran Baby Center Slovenija. 

Dolge in varne vožnje vam želimo!

Naročnik članka je Baby Center d.o.o.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki