Spadam med tiste ženske, ki jim kozmetika predstavljata maskara za oči in rdečilo za ustnice. Pa še to le ob posebnih priložnostih. Vse ostalo mi je bolj kot ne nujno zlo.

A 27 let sončnih žarkov in več kot dve leti neprespanih noči, že kažejo posledice na moji koži. Ne le v gubicah na mojem obrazu ampak v splošnem utrujenem videzu kože celega telesa. Predvsem roke so tiste, v katerih so že jasno zarisana moja leta.

Zato sem že nekaj časa iskala negovalno kozmetiko, ki bi temeljito navlažila ter hkrati mogoče tudi  upočasnila staranje kože. A kakor mi je pomembno zdravo uvajanje goste hrane pri sinu, ravno tako velik pomen dajem temu, kaj nanašam v in na svoje telo.

In tako sem odkrila kozmetično linijo Suki. Gre za 100% naravno linijo, ki z izdelki za obraz, telo in lase, skrbi za celostno nego našega telesa. In sicer sem preizkusila 3 v 1 vlažilno in hranilno aromatično olje za telo. Suki olje za telo vsebuje izvlečke arnike, gabeze in sivke. Gabez tako skrbi za regeneracijo celic, lajša mišično napetost in deluje rahlo protibolečinsko. Arnika čisti nečistoče, sivka pa pomirja našo kožo.

Seveda sem pri Suki olju za telo najprej opazila embalažo. Všeč mi je elegantna in ozka oblika stekleničke in njen potisk. Čeprav na prvi pogled embalaža deluje izjemno krhko in drago (kot kozmetika cenovno skoraj nedostopnih kozmetičnih linij), preseneča dejstvo, da je pravzaprav narejena iz recikliranega stekla in papirja. Barve za potisk pa so izdelane na rastlinski osnovi.

Suki 3 v 1 hranilno in vlažilno olje za telo se odlično prilega v dlan, poleg tega pa je doziranje olja izjemno priročno. Olje iz stekleničke doziramo s pršilko, kar pomeni, da se ne ukvarjamo z odvijanjem in zavijanjem pokrovčka, ampak preprosto pritisnemo na dozirko. In ker gre za točkovno usmerjeno doziranje olja, tako resnično v celoti izkoristimo nanos le tega.

Pri oljih za telo me vedno najbolj skrbi to, ali bom po nanosu le tega še najmanj eno uro vsa mastna in lepljiva. A Suki hranljivo olje za telo me je presenetilo. Izjemno hitro se vpije v kožo, na njej ne pušča mastnih in lepljivih madežev. Koža pa je po nanosu mehka, voljna in svetleča.

Izjemen je tudi vonj olja. Čeprav vsebuje gabez, sivko in arniko, po nanosu Suki hranljivega olja, koža dobi vonj po citrusih. Svežina in občutek lahkotnosti prevzameta celo telo.

Osebno mi je najboljše nanašanje tik po tuširanju, da tako resnično ohranim kar se da največ vlage na svoji koži. V kolikor bi imela doma kad, bi lahko nekaj kapljic olja dodala tudi v kopel in tako še dodatno poskrbela za nego svoje kože.

Odlično se obnese tudi po britju, saj potolaži razdraženo kožo in umiri rdečico. Dlake po nanosu hranljivega olja ne izraščajo tako hitro in se ne vraščajo.

In še en bonbonček. 3 v 1 hranljivo aromatično olje za telo je odlična izbira tudi kot nega po sončenju.  Ker živim na vasi in to pomeni tudi obvezna kmečka opravila, sem poleti veliko podvržena sončnim žarkom in opeklinam. A Suki olje za telo je odlična rešitev za to. Po nanosu na razdraženo kožo, le ta postane mehka in navlažena. Ni več občutka zategovanja, koža pa naslednji dan ni več rdeča. O sončni opeklini ni ne duha ne sluha.

Nič čudnega, saj so Suki izdelki zaradi pazljive izbire sestavin primerni tudi za nego alergične in občutljive kože. Suki hranljivo olje sem preizkusila tudi kot odstranjevalec ličil. In tudi tu se je odlično obneslo. Kožo je očistilo, poleg tega pa ji je dalo sijaj, mehkobo in voljnost. Da o svežem vonju sploh ne govorim.

Verjetno pa, če ste mama, veste, da imamo pri naši negi skoraj vedno opazovalce. Vsaj pri nas doma se sin vedno pridruži pri vsakodnevni negi telesa. Včasih le kot opazovalec, drugič pa želi tudi sam preizkusiti, s čim le se mažem tako zavzeto. In, ker je Suki kozmetična linija 100% naravna, z veseljem občasno malo namažem tudi njega. Suki olje namreč ne vsebuje sintetičnih snovi, gensko spremenjenih organizmov, naftnih derivatov, belil, umetnih in škodljivih snovi.

Vse sestavine, iz katerih je izdelano 3 v 1 hranljivo aromatično olje znamke Suki, so popolnoma naravne, ekološko in biodinamično pridelane. Poleg tega pa niso testirane na živalih.

Suki 3 v 1 hranilno in vlažilno aromatično olje priporočam vsaki ženski. Po napornih vsakdanjih obveznostih v službi ali z družino se prileže vsaj nekaj minut, da jih namenimo negi svojega telesa in duha. Suki olje bo tako odlično poskrbelo za nego naše kože, arome pa nas bodo pomirile in sprostile, da bomo z novo energijo in močmi zakorakale novemu dnevu naproti.

Suki izdelke najdete tu: advanta.si/Nega/suki-kozmetika


Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki