Avtorica knjige SANJSKO ROJSTVO je Catherine Shainberg, doktorica psihologije in zdravilka je tudi avtorica knjige KABALA IN MOČ SANJANJA – Prebujanje vizionarstva v kateri predstavi starodavne ezoterične tehnike odkrivanja skrivnosti sanjajočega uma in spodbujanja intuitivne moči.

“Vi ste stvarnica, v vaši maternici se razvija to novo življenje”

“Kdo je tisti, ki rojeva, vi ali zdravnik? Boste dovolili, da zdravnik odloča, kako boste ravnali s svojim telesom?”

POROD – CVET, KI SE ODPRE

Rojstvo je čudežen dogodek. Uživajte v njem. Nimate druge izbire. Ste na toboganu. Če boste napeti, bo vznemirjenje spuščanja z vrha, potopitve in ponovnega vzpenjanja utopljeno v vašem strahu. Če ostanete povezani s svojimi zaznavami in jih ohranite take, kot so bile na vrhu, boste lahko popolnoma navzoči ves del vožnje. Če se zadržujete, nasprotujete volji, ki je močnejša od vaše. Tukaj življenjska sila jemlje stvari v svoje roke in bo kot vse elementarne sile grmela in se valila skozi vas. Prepustite se ji, spustite vse in sledite toku. Na neki točki proti koncu, ko vas bo ta elementarna sila popolnoma zajela in bosta postali eno, jo boste uporabili, da potisnete svojega otroka na svet. Dala vam bo neznanski občutek notranje moči in izpolnitve. Ob rojstvu se razblini vse, kar vas zadržuje in ovira. Izginejo vsi majhni in nepomembni strahovi in skrbi. Ste popolnoma v trenutku dogajanja. Še vedno pa ne morete doumeti šoka razodetja in radosti, ki je pred vami. Kmalu se boste zazrli v obraz svojega otroka. Odprl bo oči nedoumljive globine in čistosti. Prevzela vas bo njegova skrivnost, preplavila vas bo ljubezen. Polni boste radosti, ki jemlje dih – tako kot Sara, ko je rodila sina in ga poimenovala Smeh (Izak).

SPUŠČANJE IN ZAČETEK PORODA

Dva do štiri tedne pred porodom prvega otroka ali bližje porodu, če to ni prva nosečnost, se vaš otrok spusti nižje v medenično votlino. To imenujemo spuščanje (op. prev.: v angleščini lightening pomeni olajšanje) – verjetno zato, ker lažje dihate, saj imate več prostora za vdih in prebavo. Po drugi strani boste čutili povečan pritisk na medenično dno in mehur, kar pomeni, da boste morali pogosteje na stranišče.

Dojenček se spusti, ko se začne tanjšati maternični vrat. To je zanesljiv znak, da se bližate zadnjim tednom. Istočasno boste lahko opazili obilnejši izcedek iz nožnice. Če je vaš izcedek rožnat in vlaknast, potem je to znak, da se je izločil sluzasti čep, ki je zapiral maternični vrat med nosečnostjo. Je eden od znakov, ki opozarjajo, da se bliža čas poroda. Ko se otročiček začne spuščati, bo zgovoren že pogled na vaš nizko spuščeni nosečniški trebuh. Vaš partner in prijatelji bodo to lahko opazovali.

Vedeli boste, saj se bo spremenil vaš občutek za ravnotežje. Tako tudi mora biti. Kaj pa, če se vaš otročiček ne spušča? Lahko kaj storite sami? Ste že čez rok? Nekatere ženske imajo daljše nosečnosti, še posebej, če gre za prvega otroka. Dva tedna čez rok ni nič nenavadnega.

Po 42 tednih pa bo vaš zdravnik mogoče iz zdravstvenega vidika videl potrebo po tem, da sproži porod. Zakaj ne bi naredili nečesa – glede na to, da otročiček, ki »ne sodeluje«, pomeni, da bo mogoče potreben carski rez? Da pripravite svojega otroka do tega, da se spusti, je gravitacija vaše prvo orodje: hodite. Prav tako uporabljajte to, kar bi do zdaj že moralo biti vaše zaupanja polno in dobro znano orodje: vaš svet podob. Spomnite se svoje glavne vaje zadnjih treh mesecev Generalka za porod – cvet (stran 158). Vadite tako, da vidite svojega otroka, kako vstopa v steblo na glavo obrnjene rože.

SPUŠČANJE

76. vaja

Zaprite oči. Trikrat počasi izdihnite in si ob vsakem izdihu z notranjim očesom predstavljajte številke od 3 do 1.

Predstavljajte si, da je 1 visoka, jasna in svetla.

Vidite svojega otroka – z glavo navzdol in obrazom, ki gleda nazaj, popkovnica pa prosto plava –, kako se začenja spuščati navzdol po odprtem steblu porodne cvetlice.

Kakršen koli strah ali bojazen izdihnite v obliki temnega dima. Vidite, kako dim postaja vse svetlejši.

Ob izdihu vidite, kako vdihujete zlato sončno svetlobo.

Vidite jo kot zlato oljnato zaščitno plast, ki prekriva kožo vašega otroka, potem pa se zlije navzdol po notranjosti stebla. Izdihnite.

Vidite, kako vaš otrok z lahkoto zdrsne skozi lijak stebla in počasi drsi navzdol, dokler se njegova glava ne dotakne odprtine cveta.

Izdihnite in se zavedajte, da ima cvetlica svoj ritem in se bo odprla počasi, a z gotovostjo, da bo na dan spustila vašega otroka. Izdihnite. Odprite oči.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki