Priznajmo, da se vsaki izmed nas, sigurno po predalih kopalnice valja nekaj neuporabne kozmetike oz. zgrešenih nakupov.  Eden takšnih je pri meni balzam za ustnice, tisti klasičen, negovalen. V zimskem času balzam za ustnice pride še kako prav, saj so ustnice bolj občutljive ali razpokane, prav tako v poletnem času, še posebej med sončenjem obraza, ko so zelo izpostavljene sončnim žarkom.

Mogoče se ne zavedamo ampak tudi ustnice potrebujejo nego, kot preostali deli telesa. Na blagajnah v trgovinah ponujajo pestro izbiro label različnih znamk in ker ne morem kar mimo si tu in tam kakšno kupim, kljub temu, da se zavedam, da bo že jutri pozabljena.

Pred kratkim sem v testiranje prejela zelo zanimiv izdelek iz kozmetične linije Suki Skincare. Gre za piling in balzam za ustnice,  ki sta rešitev za razpokane in suhe ustnice. Prav tako pa balzam lahko uporabljaš kot primer za boljšo obstojnost šminke. Najprej sem pomislila, da se že tako komaj enkrat letno spomnim narediti piling za obraz, kje bi imela čas in voljo še za piling ustnic, vendar je slednje veliko enostavneje in hitro.

Piling je odličen saj z ustnic odpravi odmrlo kožo, gladi rdeče, suhe in grobe ustnice, zmanjšuje pojav razpokanosti, občutljivosti ter so po negi občutno bolj mehke. Ker sama veliko uporabljam šminke za ustnice, zdaj zelo moderne matt šminke, sem po pilingu kot primer za boljšo obstojnost uporabila Suki balzam. Tovrstne šminke, ustnice naredijo še bolj suhe, z uporabo Suki balzama, pa so takšne skrbi odveč, saj so po nanosu bolj navlažene in zaščitene.

Ker so moje ustnice nagnjene k razpokanosti, pa si zdaj, ko pomislim nazaj želim, da bi Suki Skincare izdelke poznala že prej. Piling ustnic si na hitro privoščim enkrat tedensko, kar pred spanjem po umivanju zob. Prav tako, pa bi priporočala Suki Skincare negovalni piling in balzam za ustnice, vsem bodočim mamicam, da jim le ta ne manjka v pripravljenih torbah za v porodnišnico, saj se tam ustnice zaradi okoliščin in tudi po mojih izkušnjah zelo sušijo.


Avtor: Azra Sivac, facebook.com/mamitablogging

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki