Ko je naša mala Luna dosegla težo devetih kilogramov, smo ugotovili, da je njen prejšnji avtosedež postal premajhen. Zato smo se odločili za prehod na nov, večji avtosedež FreeON Galaxy i-Size 40-105cm. Ob prvem stiku z novim sedežem sem bila navdušena; izgledal je kot mini fotelj, namenjen varni vožnji naše male deklice.

Razpakiranje in namestitev avtosedeža

Kot samostojna in suverena ženska sem avtosedež sama razpakirala in ga namestila v avtomobil. Pri tem bi opozorila, da je sedež precej težak, zato je potrebno vložiti nekaj mišične moči. Če želite sebi prihraniti ta napor, predlagam, da za pomoč prosite partnerja.

Priprava in Nastavitve

Po namestitvi avtosedeža sledi preprosta priprava. Dobro si je predhodno prebrati navodila in si zapomniti, kje se nahajajo različni gumbi in kakšne funkcije imajo. Isofix vodila je mogoče enostavno podaljšati s potegom traku, kar omogoča pravilno fiksacijo avtosedeža. Poleg tega se na levi strani sedeža nahaja siva tipka, ki omogoča skrajšanje isofix vodil do samega sedeža avtomobila. Da pa bo vožnja varna, je potrebno pravilno namestiti tudi podporno nogo, ki mora biti čvrsto pritrjena v dno vozila (na to te opozori zeleni indikator, ko je le-ta ustrezno nameščena).

Funkcionalnosti in Uporabnost

Avtosedež Galaxy omogoča 360-stopinjsko vrtenje, kar je izjemno priročno za enostavno nameščanje otroka v sedež. Luno v avtosedežu vozimo, tako da se vozi v kontra smeri vožnje, torej obrnjeno proti prtljažniku. Avtosedež je namreč testiran, da je vožnja otroka v smeri vožnje dovoljena šele, ko otrok doseže 76 cm, pred tem pa se mora voziti obrnjenega v obratni smeri.. Sedež je primeren za otroke od rojstva in vse do doseženih 105 cm, kar je približno do četrtega leta starosti. Naslonjalo za glavo je mogoče prilagoditi glede na velikost otroka.

Testiranje in Zadovoljstvo

Avtosedež smo preizkusili v štirih različnih vozilih in v vseh primerih se je odlično obnesel, tako v smislu enostavnega nameščanja, same velikosti sedeža, pa tudi udobnosti v času vožnje innastavljivosti. Za dodatno udobje in veselje otroka med vožnjo lahko ponudimo igračko ali predvajamo prijetno glasbo. V zaključku lahko rečem, da smo z avtosedežem FreeON zelo zadovoljni. Je funkcionalen, varen in estetsko dovršen, kar zagotavlja odlično uporabniško izkušnjo.

Avtosedež FreeON Galaxy i-Size bi priporočala vsem mamicam!

Za Nosečko testirala mamica Maja Pinterič

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki