Vsaka pot do materinstva je edinstvena. Medtem ko nekatere bodoče mamice živijo v obdobju nosečnosti, druge preizkušajo meje svojega telesa, uma in duše. V tem času je ključnega pomena, da se ženske počutijo negovane, ljubljene in podprte.

Pozivanje k moči kristalov lahko pomaga pri povezovanju z notranjo lučjo, ki vas bo vodila skozi to obdobje sprememb. Ali želite zagotoviti harmonijo v svojem zdravju ali pa iščete kamen, ki vas bo napolnil z mirovno energijo, poglejmo te nosečniške, porodne, kristale.

Kako delujejo kristali med nosečnostjo?

Vsi smo sestavljeni iz energije. Tudi kristali so polni energije, in ko vzpostavimo povezavo z njimi, lahko uskladimo naše vibracije. To je deloma zato, ker so naše telo in telo zdravilnih kristalov izdelani iz silicijevega dioksida.

Kristale so ljudje skozi stoletja uporabljali za varnost, srečo in blaginjo. Vsak kristal ima svoje zdravilne lastnosti. V osnovi kristali čistijo blokirano energijo v naših čakrah, spodbujajo čustveno sproščanje in nam pomagajo uresničiti naše želje in namere.

Poleg zdravilnih moči kristalov je lahko že samo njihova prisotnost v roki ali na telesu tolažba, še posebej v času velikih sprememb. Ne glede na to, v katerem trimesečju ste, starodavna praksa nošenja kristalov nas povezuje z močjo naših prednikov in modrostjo žensk, ki so živele pred nami.

1. Roževec

Kako izgleda: Čaroben kamen za materinstvo v najbolj pomirjujočih odtenkih bledo roza, Roževec je poln ženske energije in je vedno pripravljen s svojo sočutno vibracijo napolniti vaše srce z ljubeznijo.

Moč: Kot kamen srčne čakre, Roževec pripravi vaše srce na največjo dozo ljubezni. Ta kamen je nežen zdravilec in lahko pomaga telesu, umu in duši, da se sprostijo. Ima toliko ljubezni, da lahko zlahka zagotovi, da vi in vaš otrok ustvarita tesno vez.

Kdaj ga uporabiti: Uporabite ta kamen ljubezni skozi vso nosečnost, porod in v prvih dneh materinstva. Ko se stres zdi visok in sprostitev daleč stran, privlecite ta kamen bližje in naj vam pomaga odpraviti vsako skrb in vas spomni, da resnično – brezpogojna ljubezen bo premagala vse.

2. Lunin kamen

Kako izgleda: Sijoča krogla luninega kamna je opomnik na žensko energijo, ki razsvetljuje nočno nebo. Prav tako je podoben obliki zaobljenega trebuha in polnega srca nosečnosti. Svetleč in poln svetlobe, Lunin kamen je vaše vodilo.

Kaj počne: Napolnjen do roba z žensko energijo in globoko intuicijo, Lunin kamen povečuje plodnost, uravnava hormone in pomaga, da je vaša nosečnost nežna in enostavna. Lunin kamen je za vedno povezan z našimi cikli in lahko prinese vaše celotno telo in bitje nazaj v ravnovesje.

Kdaj ga uporabiti: Tisti, ki so v procesu plodnosti, bodo imeli koristi od povečanja, ki ga lahko prinese Lunin kamen. Če imate težave s cikli in reproduktivnimi težavami, vam lahko ta kamen prinese naraven ritem. Za tiste, ki ugotavljajo, da so njihova razpoloženja visoka in nizka, boginja kamen prinaša tudi svojo milost.

3. Ametist

Kako izgleda: Večno miren v odtenkih mehkega bezga in vijolične, Ametist je eden izmed najbolj pomirjujočih kristalov, ki bi jih lahko želeli. Ta kremen ne sije le z bogatimi pomirjujočimi odtenki, ampak tudi z obljubo zaščite. Kot ščit pred temo, Ametist je poln zaščitnih lastnosti in vam lahko celo pomaga, da vas varuje v tem času.

Moč: Predvsem je Ametist bistvena duša za dušo. Preseka skozi anksioznost in odpravi vse stresne dejavnike in strah, da vas pusti stabilne in mirne. Kot kamen krone čakre, Ametist lahko tudi poveže vašo krono s kozmosom. Rojstvo je lahko izkušnja iz tega sveta in Ametist je lahko dober kozmični čar, ki ga imate na strani.

Kdaj ga uporabiti: Ametist deluje v kateri koli fazi materinske poti, vendar ga imamo radi kot orodje za rojstvo, še posebej za tiste, ki želijo prinese mir in spokojnost in celo duhovno usklajenost z izkušnjo.

4. Lepidolit

Kako izgleda: Večno miren v odtenkih mehkega bezga in vijolične, Ametist je eden izmed najbolj pomirjujočih kristalov, ki bi jih lahko želeli. Ta kremen ne sije le z bogatimi pomirjujočimi odtenki, ampak tudi z obljubo zaščite. Kot ščit pred temo, Ametist je poln zaščitnih lastnosti in vam lahko celo pomaga, da vas varuje v tem času.

Moč: Predvsem je Ametist bistvena duša za dušo. Preseka skozi anksioznost in odpravi vse stresne dejavnike in strah, da vas pusti stabilne in mirne. Kot kamen krone čakre, Ametist lahko tudi poveže vašo krono s kozmosom. Rojstvo je lahko izkušnja iz tega sveta in Ametist je lahko dober kozmični čar, ki ga imate na strani.

Kdaj ga uporabiti: Ametist deluje v kateri koli fazi materinske poti, vendar ga imamo radi kot orodje za rojstvo, še posebej za tiste, ki želijo prinese mir in spokojnost in celo duhovno usklajenost z izkušnjo.

5. Fluorit

Kako izgleda: Barvita mavrica in ledena belina se združita, da ustvarita barvni pomirjujoči kamen Fluorita. Ta kamen je odličen za vpijanje negativne energije, kar zagotavlja, da vaša pot materinstva ni zaznamovana z občutki samopodobe in težavnimi miselnimi vzorci.

Moč: Ne samo, da Fluorit prihaja oblečen v bleščeče odtenke, ki takoj pomirjajo in vas postavijo v prostor pozitivnosti, ampak ta kamen tudi odlično pomaga telesu pri absorpciji tistih zelo potrebnih hranil, ki jih vi in vaš otrok potrebujeta zdaj.

Kdaj ga uporabiti: Izperite vse te toksine (tako v telesu kot v mislih) in pustite Fluoritu, da se loti dela, da vas ohranja v popolnem in svetlem zdravju. Ko se počutite brez energije ali se borite v nosečnosti ali v tistih zgodnjih nespanih dneh materinstva, vam ta kamen lahko pomaga povečati občutek miru in vas ohranja stran od temnih kotičkov.

6. Unakit

Kako izgleda: Čudovito prizemljujoč in vizionarski, Unakit je vse tolažilne zemeljske odtenke zelene, oranžne in rjave. V zdravilnih kanalih Unakita je toliko naravne energije in zaradi te močne rojstne moči je nujno za pričakovane matere.

Moč: Znan po tem, da ohranja vezi in zdravje močne, Unakit je lahko vaš navijač na tej poti globoke spremembe. Ta bujen kamen je že dolgo povezan s plodnostjo in naj bi bil čudež pri uravnavanju hormonov in vseh vidikov reproduktivnega sistema. Ta nežen kamen vas tudi ohranja povezanega s središčem vašega srca in spodbuja pretok zdravih čustev.

Kdaj ga uporabiti: Pokličite zdravilne moči Unakita, da vam pomaga skozi porod. Kot močan in učinkovit povezovalec srca Unakit zagotavlja, da ostanete zavestno povezani in mirni v globini vašega srca.

7. Angelit

Kako izgleda: Oblečen v odtenke pernatih angelskih kril, Angelit je vse praškasto mehka modrina in snežno bela. Kot že ime nakazuje, je ta lep kamen vse o tem, da sebe in vašega otroka varno zadržite pod nežno svetlobo varuških angelov in duhovnih vodnikov.

Moč: Angelit je nebeški kamen in poje kot zbor angelov s svojimi visokimi vibracijami in zdravilno magijo. Za tiste mame, ki se počutijo malo izgubljene in same, ta kamen priskoči na pomoč, da vas duhovno podpre in zagotovi vodstvo, slavo in globok vpogled. Ne gre samo za iskanje moči na nebu, intuitivni Angelit vas spomni, da ste polni boginjske moči in da bodo telo in duša zagotovo našli pot.

Kdaj ga uporabiti: Za vse faze materinstva Angelit prinaša svojo lepoto, mehko milost in moč. Za tiste trenutke, ko imate občutek, da potrebujete dodaten par oči, ki vas opazujejo, ali ko čutite potrebo po migotajočem plamenu, da pošlje svetlobo skozi temo, Angelit prinaša to tolažbo in občutek sladke olajšave.

8. Hematit

Kako izgleda: Globok in temen in posut z sanjskimi odtenki rdeče in zelene, Krvavi kamen prinaša svoje bogate lastnosti železa, da vas ohranja močne v srcu, trdne v telesu in duhovno pomirjene, da lahko uspevate.

Moč: Ko gre za kamne, ki vam med nosečnostjo, porodom in materinstvom bistveno pomagajo fizično, bi lahko bil Hematit pravi. Naša telesa proizvedejo kar petdeset odstotkov več krvi med nosečnostjo, zato se zdi prav, da je Krvavi kamen tam, da to spodbuja. Hematit krepi imunski sistem, pomaga pri zdravem krvnem obtoku in prinaša moč, vitalnost in pogum glavnemu dogodku. Tudi potem, ko je vaš otrok tukaj na zemlji, je lahko zdravilni tonik in eliksir novega življenja.

Kdaj ga uporabiti: Eden najboljših časov, da pokličete tok Hematita, je med samim porodom. Ta kamen pomaga telesu in napolni vašo skodelico z življenjem in energijo ter neskončnim tokom vitalnosti.

9. Malahit

Kako izgleda: Pogosto imenovan kamen babice ali doule – to bi vam moralo dati namig, kaj pričakovati od zdravilne narave čudovitega zelenega malahita. Zdrav in sijoč v svoji barvni shemi polne življenjske sile. Malahit je gladek in hladen na dotik, obljuba lažje čase in bamj bolečin.

Moč: Malahit je čaroben kamen za tiste, ki se soočajo s težavami med nosečnostjo in porodom. Za začetek je Malahit vse o tem, da vas med porodom ohranja varne, zato za nekaj časa odložite skrbi. Lahko spodbuja krčenje, zmanjšuje intenzivnost bolečin med porodom in vam zagotavlja najvarnejšo možno izkušnjo od začetka do konca.

Kdaj ga uporabiti: Malahit imejte pri sebi ali v torbi za porod, ko postanejo brci malo močnejši. Ta kamen je zagotovo eden, ki ga morate imeti s seboj med porodom, in že njegova prisotnost je lahko dovolj, da vaše srce preide iz strahu v trdno odločenost.

Najboljši načini uporabe kristalov

Kako z roko v roki s temi čudovitimi kamni klicati njihovo moč, ko gre za nemoteno potovanje skozi zanositev, nosečnost, porod ali prva leta materinstva? Za vse vas, ki ste na tej poti, je tukaj, kako najbolje izkoristiti vaše kristale za nosečnost in materinstvo.

  • Nosite nakit iz kristalov, da boste vi in vaš dojenček neprestano povezani z zdravilno naravo vašega izbranega kamna, to lahko počnete od zanositve, skozi nosečnost in celo po porodu.
  • Postavite kristal na predel vaše maternice in uporabite vizualizacijske tehnike, da manifestirate potovanje v materinstvo, ki si ga želite.
  • Pod blazino položite kamen, da spodbudite miren spanec in zdravljenje.
  • V rokah držite kamen ali kristalno kroglo in komunicirajte svoje potrebe in želje.
  • Med nosečnostjo ustvarite oltar in uporabite izbrane kristale, sveče in celo ultrazvočno sliko vašega dojenčka, da ustvarite varno okolje polno ljubečih energij.

Drugi kamni, ki so še primerni za to potovanje v nove začetke, vključujejo Akvamarin, Lapis Lazuli, Granat, Krisokolo, Tigrovo oko, Peridot, Hematit, Črni turmalin, Črni oniks in Agat.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki