• Sem ponosna omica trem čudovitim vnučkom. Po naravi sem energična in kreativna duša. Kot tehnični tip rada sežem po orodju si kaj izdelam, pobelim, popravim. V neizmerno veselje mi je “brskanje” po zemlji – predelava in predelava zelenjave in sadja, nabiranje zelišč,  izdelovanje domačih “rcnij”, izdelava domače kozmetike, čistil. S soprogom destilirava zelišča in pridelujeva hidrolate in olje.

    Če bi se še enkrat rodila bi imela svoj čistilni servis, kajti ni ga lepšega kot vihteti krpo, sestalec in počistiti svoje okolje. Ko se znebim prahu in uredim prostor se počutim nebeško. Še večje veselje mi je organizacija omar v kuhinji, delavnici, garderobi, garaži, pisarni … Preteklo leto sem opravila tečaj pletenja košar. Lahko bi zapisala, da sem samooskrbna gospodinja.

    Za mano je 40 let izkušenj iz pisarniškega, kadrovskega, računovodskega dela v manjšem podjetju, katerega zaključujem v letošnjem letu in odhajam v zasluženo “penzijo”.

    Tako bom imela več časa za moje vnučke, za šivanje oblačil in krpank, za dobre knjige, katere prebiram v bralnem krožku s svojimi bralkami, za vihtenje kvačke in pletik s katerimi že več kot petdeset let ustvarjam izdelke zase in za vse, ki jih imam rada, za slikanje na platno, za pohajkovanje po naravi, za dobro družbo, za pisanje za svojo dušo in za ozaveščanje mladih mamic preko Nosečke, ki jo že leta vodi moja hči Danaja.