Vstop v vrtec ali šolo je za otroka velik korak. Poleg novih izkušenj in prijateljstev pa to obdobje prinaša tudi izzive za otrokov imunski sistem. Otroci so v novem okolju izpostavljeni različnim virusom in bakterijam. Kako lahko torej kot starši okrepimo imunski sistem naših malčkov?

Zdrava prehrana

Prvi korak k okrepitvi imunskega sistema je zagotovo zdrava prehrana. Otroci potrebujejo uravnotežen jedilnik, bogat z vitamini in minerali. Posebej pomembni so vitamin C, ki ga najdemo v citrusih, in cink, ki je prisoten v oreščkih in semenih.

Gibanje na prostem

Gibanje in svež zrak sta ključna za dobro počutje in močan imunski sistem. Spodbujajte otroka k aktivnostim na prostem, kot so hoja, kolesarjenje ali igre z žogo. To ne bo koristilo le njegovemu fizičnemu zdravju, ampak tudi psihičnemu.

Dovolj spanca

Spanec je bistven za regeneracijo telesa in močan imunski sistem. Otroci potrebujejo vsaj 8 do 10 ur spanja na noč, da se njihov organizem lahko učinkovito bori proti okužbam.

Higiena

Učenje pravilne higiene je še posebej pomembno v času, ko otrok vstopi v kolektiv. Redno umivanje rok, uporaba robčkov in kašljanje v komolec so osnovna pravila, ki jih je dobro osvojiti čim prej.

Čustvena podpora

Ne podcenjujte moči čustvene podpore. Otrok, ki se počuti varnega in ljubljenega, bo lažje premagoval stres, ki je lahko velik dejavnik pri oslabitvi imunskega sistema.

V kritičnem obdobju priporočamo dopolnila

V zadnjih letih se vse bolj zavedamo, da je naša hrana pogosto oslabljena v smislu hranilnih vrednosti. Intenzivno kmetovanje, uporaba pesticidov in dolgi transporti so le nekateri izmed dejavnikov, ki zmanjšujejo količino vitaminov in mineralov v živilih, ki jih zaužijemo. To je še posebej problematično v kritičnih mesecih, kot so začetek šolskega leta in prihod hladnejših dni, ko je imunski sistem naših otrok še posebej ranljiv. Zato je v tem obdobju še toliko bolj pomembno, da razmislimo o dodajanju dodatnih vitaminov in mineralov v prehrano naših malčkov. To lahko storimo s pomočjo kakovostnih prehranskih dopolnil, ki so posebej zasnovana za krepitev imunskega sistema.

Ohranjanje močnega imunskega sistema pri otrocih, ki vstopajo v vrtec ali šolo, je kompleksen izziv, ki zahteva celostni pristop. Z zdravo prehrano, rednim gibanjem, zadostnim spancem, pravilno higieno in čustveno podporo lahko otroku pomagamo, da bo to pomembno življenjsko obdobje preživel čim bolj zdravo. Vsak korak, ki ga naredimo v tej smeri, je investicija v dolgoročno zdravje naših malčkov.


Marsovci PROimun DEFEND Žvečljive Tablete 3+

Ta prehransko dopolnilo je posebej zasnovano za otroke, starejše od 3 let, in vsebuje ekstrakt črnega bezga, ekstrakt šipka, vitamin C. Te sestavine so znane po svojih pozitivnih učinkih na imunski sistem:

  • Ekstrakt črnega bezga: Podpira zdravje zgornjega dela dihalnih poti in delovanje imunskega sistema.
  • Ekstrakt šipka: Prispeva k naravni obrambi telesa in zdravju dihal.
  • Vitamin C: Deluje kot antioksidant in ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.
  • Betaglukani: Visoko kakovostni beta-glukani, naravno prisotni v kvasu.

Žvečljive tablete lahko kupite v vseh fizičnih in spletnih lekarnah, ter specializiranih trgovinah. Na spletu so na voljo tu >

Marsovci PROimun DEFEND 1+ Sirup

Ta sirup je primeren za otroke od 1. leta starosti naprej in vsebuje podobne sestavine kot žvečljive tablete. Poleg tega je obogaten z rutinom. Kupite ga lahko v vseh lekarnah, tako spletnih kot fizičnih, ter v specializiranih trgovinah. Na spletu je na voljo tudi tukaj >


Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki