Ljubljanska porodnišnica je največja v Sloveniji, v njej pa se vsako leto razveselijo kar okoli tretjine vseh rojstev v državi. Sredi letošnjega septembra pa so se v porodnišnici razveselili tudi velikodušne donacije, za katero je poskrbelo slovensko podjetje Apollo, veletrgovec in dobavitelj izdelkov za otroke, ki oskrbuje tudi trgovine Baby Center. Vrednost vseh doniranih izdelkov je dosegla skoraj 13.500 evrov.

Za dobro počutje novorojenčkov in mamic

Ob izjemnem strokovnem znanju, sodobni opremi in predani skrbi za porodnice in novorojenčke, ki se jim posvečajo zaposleni v porodnišnici, so za dobro počutje novorojenčkov in mamic pomembne tudi drobne, a nepogrešljive stvari, ki olajšajo že prve dni po porodu. Podjetje Apollo jih dobro pozna, saj že 12 let skrbno izbira in ponuja najboljše izdelke za otroke in starše, s katerimi je odraščanje varno, sproščeno in igrivo

V ljubljanski porodnišnici je za potrebe novorojenčkov z donacijo 18.000 kosov ekoloških pleničk KIT & KIN poskrbljeno za 4 mesece. 

Pleničke, dudice in drugi pripomočki

Za donacijo Porodnišnici Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana so izbrali prvovrstne izdelke in priznane znamke KIT & KIN, MAM in Chicco, ki so sicer na voljo tudi v Baby Centru. Donacija vključuje kar 18.000 antialergijskih, ekoloških pleničk KIT & KIN, kar predstavlja zadostno zalogo za tretjino leta. Dodali so različne pripomočke za mamice, med katerimi so poporodni pasovi in prsne blazinice Chicco. Ročne in električne prsne črpalke MAM so nujne, kadar morajo mamice nahraniti nedonošenčka ali otroka s slabšim sesalnim refleksom. S tolažilnimi dudicami Start MAM pa so dojenčki mirnejši in jih bo lažje uspavati. Prav tako so porodnišnico opremili s koši za pleničke Chicco, ki s posebnim mehanizmom za zapiranje preprečijo širjenje neprijetnih vonjav. 

Skoraj 13.500 evrov vredna donacija vključuje pleničke KIT & KIN v vrednosti 6.394,26 evrov, pripomočke MAM v vrednosti 1.320,85 € in izdelke Chicco v vrednosti 5.648,10 €  

Zaposleni Porodnišnice UKC Ljubljana so 15. septembra 2023 prevzeli donacijo podjetja Apollo v skupni vrednosti skoraj 13.500 evrov. 

Pleničk KIT & KIN dovolj za 4 mesece 

18.000 doniranih pleničk KIT & KIN bo v ljubljanski porodnišnici zadoščalo za kar 4 mesece. Gre za pleničke, ki so izdelane iz nežnih, okolju prijaznih materialov, so klinično testirane, hipoalergene in potrjene s strani dermatologov – torej preverjeno varne tudi za novorojenčke. Ne vsebujejo klora ali drugih škodljivih kemikalij, poleg tega se razgradijo v samo 3–6 letih, kar je odličen podatek glede na do 500 let razgradnje običajnih plenic. Ponašajo se s certifikatom Soil Association, zato so jih v Apollu z veseljem vključili v donacijo, saj z njimi ne bodo obremenili okolja. 

Kakovostni pripomočki za nego, pomoč pri dojenju in okrevanju po porodu bodo mamicam in novorojenčkom polepšali dneve v porodnišnici. 

Skupaj zmorejo veliko in še več! 

Donacija podjetja Apollo je odraz dobrega sodelovanja z Baby Centrom kot tudi z uveljavljenimi ponudniki izdelkov za otroke, saj so znova dokazali, da s skupnimi močmi zmorejo deliti veliko dobrega. Veseli jih, da bodo trenutki v ljubljanski porodnišnici s pomočjo te velikodušne donacije še bolj sproščeni in radostni

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki