Postati mama je ena izmed najlepših in hkrati najzahtevnejših izkušenj. Medtem ko novorojenček prinaša neskončno veselje, lahko prve mesece spremljajo tudi številne težave s spancem. Pomanjkanje spanja je pogosta težava za nove mamice, ki se soočajo s stresom, nočnim hranjenjem in prilagoditvijo na nov življenjski ritem. Tukaj je nekaj nasvetov, kako si lahko pomagate izboljšati kakovost svojega spanca.

1. Ustvarite rutino pred spanjem

Koordinacija spanja z dojenčkom je težka, a tudi mamica potrebuje počitek. Poskusite vzpostaviti konstanten večerni ritual, ki vam bo pomagal umiriti um in telo. To lahko vključuje lahke večerne aktivnosti, kot so topel tuš, branje knjige ali poslušanje pomirjujoče glasbe. Rutina bo signalizirala vašemu telesu, da je čas za spanec.

2. Izogibajte se elektronskim napravam pred spanjem

Svetloba z ekrana lahko moti vaš cirkadiani ritem in otežuje zaspanje. Poskusite omejiti uporabo pametnih telefonov, tablic in računalnikov vsaj eno uro pred spanjem. Če potrebujete nekaj za sprostitev, raje izberite knjigo ali revijo.

3. Sodelovanje s partnerjem

Delitev nočnih obveznosti, kot sta hranjenje in uspavanje otroka, je ključnega pomena. Dogovorite se s partnerjem, da si bosta obveznosti razdelila. To ne samo da olajša breme, ampak obema omogoča, da si nabereta nekaj dodatnega spanca.

4. Kratki dremeži

Ko dojenček spi, poskusite tudi sami zadremati. Čeprav kratki dremeži ne morejo nadomestiti celonočnega spanca, lahko bistveno pripomorejo k vašemu splošnemu počutju in zmanjšanju utrujenosti.

5. Vadbene rutine

Lahka vadba, kot so joga, pilates, sprehodi ali ustrezne vadbe za mamice, lahko izboljšajo kakovost vašega spanca. Aktivnost pomaga uravnavati hormone in zmanjšuje simptome stresa in anksioznosti, ki so pogosto povezani s težavami s spancem.

6. Ustrezna prehrana

Izogibajte se težki hrani in kofeinu pred spanjem. Lahka večerja, bogata z beljakovinami in kompleksnimi ogljikovimi hidrati, lahko pripomore k boljšemu spancu. Prav tako se izogibajte velikim količinam tekočine tik pred spanjem, da ne bi prekinjali spanca zaradi obiskov stranišča.

7. Prosite za pomoč

Če se težave s spancem nadaljujejo, ne oklevajte prositi za pomoč. Pogovorite se s svojim zdravnikom ali terapevtom, ki vam lahko ponudi dodatne strategije za spopadanje s stresom in anksioznostjo, ki morda vplivajo na vaš spanec.


Bonus: Masaža pred spanjem z masažno podlogo Pranamat ECO

Za dodatno pomoč pri težavah s spanjem si lahko privoščite masažo celotnega telesa s pomočjo masažne podloge Pranamat ECO. Ta nagrajena podloga je oblikovana tako, da se prilega konturam vašega vratu in hrbta ter je edina klinično testirana masažna podloga na svetu. Za masažo stopal lahko uporabite Pranamat ECO Mini, ki je priročno majhen in idealen za potovanja.

Koristi Nosečkin 15% popust in BREZPLAČNO dostavo s kodo: NOSECKA >

Vključitev Pranamat ECO v vaš večerni ritual lahko znatno izboljša vaš spanec. Po večernem tuširanju, branju knjige in pripravi na spanje, položite masažno podlogo Pranamat ECO na svoje ležišče v hladni, temni spalnici. Ulezite se tako, da lotosove konice pritisnejo neposredno na vašo kožo. Za optimalne rezultate si vzemite vsaj dvajset minut masaže na goli koži, kar odraža pogoje iz klinične študije.

Koristi Nosečkin 15% popust in BREZPLAČNO dostavo s kodo: NOSECKA >

Z redno uporabo Pranamat ECO lahko pričakujete naslednje koristi:

  • Uživanje v masaži celotnega telesa pred spanjem,
  • Hitrejše zaspanje,
  • Manj prebujanj ponoči,
  • Boljši občutek spočitosti, tudi če je spanec moten,
  • Osvežujoče jutranje prebujanje polno energije,
  • Nov pristop k spanju in večernemu ritualu,
  • Zmanjšanje jutranje tesnobe,
  • Globok, spokojen spanec,
  • Izboljšanje duševnega in fizičnega zdravja.

Ta masažna rutina lahko postane ključni del vaše večerne priprave na spanje, ki vam pomaga umiriti um in telo ter zagotovi kakovosten počitek. Spanje je ključnega pomena za vaše zdravje in dobro počutje. Kot nova mama je pomembno, da najdete načine, kako si lahko pomagate, da bi si zagotovili potreben počitek. S temi strategijami si lahko izboljšate kakovost spanca in si nabirate energijo potrebno za zahtevne dni starševstva. Ne pozabite, da je za ohranjanje telesnega in duševnega zdravja bistvenega pomena, da skrbite tudi zase, ne samo za svojega otroka. Včasih lahko že majhne spremembe v dnevnem ritmu prinesejo velike razlike v vašem splošnem počutju.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki