V srcu skandinavske filozofije bivanja leži koncept “hygge” (izgovarja se “hoo-ga”), ki predstavlja iskanje vsakodnevnih trenutkov udobja, topline in spokojnosti. Ta beseda, ki se nanaša na občutek prijetnosti in zadovoljstva, je idealna inspiracija za ustvarjanje kotička za dojenje, kjer bo mlada mama našla mir in povezanost s svojim novorojenčkom. Kotiček za dojenje ni zgolj prostor za hranjenje otroka, ampak zavetje, kjer lahko mati in otrok uživata v miru in tišini, obkrožena s toplino in mehkobo.

Kje je najbolj primeren prostor za kotiček?

Ustvarite si prijeten kotiček za dojenje v vašem domu. To je lahko v naslanjaču, na koncu kavča ali kjerkoli drugje, kjer se počutite udobno. Osrednja stvar je, da lahko kot doječa mama udobno sedite. To pomeni, da imate noge plosko na tleh (če je potrebno, uporabite pručko ali nekaj knjig pod nogami) in da imate dobro oporo za spodnji del hrbta in hrbtenico, da se lahko res sprostite. Bolj ko se boste lahko sprostili, lažje bo mleko teklo.

Udobje je pomembno

Poskrbite, da boste imeli oporo dobrega nedrčka za dojenje, ki je udoben in priročen za uporabo, kot Carriwell Original nedrček za dojenje. Prav tako je potrebna opora pod dojenčkom, ki ga je treba “dvigniti” do vaših prsi. Nekatere matere uživajo v uporabi blazine za dojenje, druge preprosto uporabijo blazino ali nekaj, kar se lahko zloži pod dojenčka. Ne pozabite imeti pri roki tudi prsnih blazinic za trenutek, ko končata z dojenjem.

Premišljeno izberite svoj nedrček za dojenje

Tukaj je nekaj enostavnih nasvetov. 

  • Kupite svoj prvi nedrček za dojenje vsaj 2 meseca pred predvidenim datumom poroda. 
  • Če nameravate dojiti 4 tedne ali več, boste potrebovali vsaj 3 nedrčke za dojenje (1 za uporabo, 1 za pranje in 1 pripravljen za uporabo). 
  • Izberite nedrček za dojenje s podaljškom, da ga boste lahko uporabljali skozi celotno nosečnost in obdobje dojenja.

Ne pozabite, da dojite več ur na dan 

Zato je dobro imeti pri sebi vedno velik kozarec vode, čaja in krožnik hrane. Kot doječa mama morate poskrbeti za ustrezno prehrano, nekaj litrov tekočine dnevno in dovolj počitka oziroma spanja. Mobilni telefon s podcasti vam lahko pomaga, da se med dojenjem sprostite.

Želimo vam udobno dojenje!

Vaš partner za udobje – Cariwell

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki