Včasih se preprosto ne zavedamo kako pomemben je trenutek, ko si vzamemo čas zase. Živimo v času, ko je naše življenje konstantno v teku in v določenih trenutkih se preprosto ne znamo ustaviti, dokler dobesedno ne pregorimo. To se pogosto dogaja v materinstvu. Mame kot mame se svojim otrokom predamo z dušo in telesom. Na trenutke ne pomislimo, da si dejansko škodimo,  a ne samo sebi, celotni družini. Saj veste kaj pravijo, srečna in zadovoljna mama, srečna in zadovoljna družina.

Seveda vas razumeva, saj sva tudi sami v taki vlogi, a hkrati priporočava, da se ustavite, naredite korak nazaj in v tistem trenutku pogledate vase kaj resnično rabiš. Takrat odklopi vse okrog sebe in se postavi na prvo mesto. Materinstvo niso samo otroci, materinstvo izhaja iz nas samih.

Foto: Art Box Photography

Mame skrito hrepenimo po prostem času, po trenutku, ko bo res samo naš.

Zato si le vzemite čas za mami in to brez slabe vesti. Pa naj bo to le 10 minutna kavica ali čaj, 5 minut dihalnih vaj v tvojem kotičku, sprehod … Nekaj, kar  ta trenutek potrebujete, da zadihate in napolnite sebe z energijo.

Aleksandra in Mateja, sva mamici, ki si redno vzameta ČAS ZA MAMI. Zavedava se kako hud tempo znamo imeti mamice, ki smo neprestano v zagonu. Prav zato sva se odločili, da bi rade mamice usmerile k temu, da si vzamejo vsaj nekaj časa zase in da ni potrebe po konstano perfektno urejenem domu in sodelovanje pri tisoč in enem opravilu ali dejavnosti.

Najdete naju na profilu https://www.instagram.com/cas_za_mami/,  kjer se redno povezujeva z mamicami in jim pomagava z raznovrstnimi nasveti kako si lahko vzamejo čas zase, na telovadbi, sproščanju, ob kavici, na sprehodu … Na Facebook-u pa smo že prava skupnost v zaprti skupini Čas za mami, kjer imamo predvsem super debate, tudi potarnamo ena drugi in se vzpodbujamo.

Iz te ideje so razvile tudi skodelici za čaj ali kavo, ki te opomnijo, da si vzameš čas zase.  Skodelice so bile najprej narejene le za naju, a ker je bilo povpraševanja kar nekaj, sva se odločili, da skodelice deliva tudi z vami in tako odprli naročila. Odziv je neverjeten in tudi podpora vsakodnevna prihaja z več strani. Kar naju seveda zelo veseli in upava, da bova s tem prepričali tudi kašno izmed vas, da se nam pridruži pri času, ki je namenjan zgolj nam mamicam.

Foto: Art Box Photography

V glavi imava še ogromno zamisli, projektov, za katere upava, da jih kaj kmalu uresničiva.

Do takrat pa svojo naročilo za skodelico lahko oddate na najin email naslov: [email protected]. Tam sva na voljo tudi za vsa vprašanja in informacije.

Z lepimi pozdravčki, Aleksandra in Mateja!

 


Avtor: Aleksandra Šefran, www.modernamama.si

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki