Milni mehurčki, gumijaste račke, nasmejan dojenček in veseli starši. Tipičen filmski prizor pri kopanju otroka. No, vsaj tako sva si midva predstavljala kopanje naše Ave Kim. Hitro sva ugotovila, da je realnost malce drugačna. Namesto milnih mehurčkov smo naredili poplavo, gumijaste račke so bolj zanimive psu kot Avi Kim, midva pa naokrog skačeva z brisačo in krpo :).

Nekaj časa smo rabili, da smo dodelali ”sistem” kopanja, ki ustreza vsem, tako da smo sedaj že skoraj na pol poti do filmskega prizora :).

Prve ”plavalne” podvige smo imeli v klasični banjici za dojenčke, kjer je Ava Kim prve tri mesece radovedno spoznavala vodo. Kmalu je banjica postala premajhna, zato smo vzpostavili ritual, ki se ga držimo še danes.

Med tednom je za kopanje Ave Kim odgovoren očka, ki jo tušira v tuš kabini, medtem ko sama stojim pred vrati kopalnice in čakam, da mož zavpije »Mami, prinesi brisačo« :). Običajno je to šele, ko zmanjka tople vode, saj je Ava Kim prava mala morska deklica in v vodi neizmerno uživa.

Glede na njeno navdušenje nad vodo, ji med vikendi v dnevni sobi pripraviva pravi mali SPA – k sreči,  imava v dnevni sobi ploščice. Na parketu si ne bi drznila postaviti malega napihljivega bazena napolnjenega z vodo in milnimi mehurčki, sploh ob dejstvu, da je Ava Kim zelo aktivna in nagajiva, ter je običajno več vode okoli bazena, kot v bazenu. Ampak kdo bi se jezil nad otroško navihanostjo.

Vesela sem, da je Ava Kim vodo super sprejela, saj večjih problemov nismo imeli. Edina težava, ki se je prve mesece pojavljala,  je bila kljub mazanju z oljem, suha koža. Kot vsaka mamica sem seveda opravila »strokovno« raziskavo med prijateljicami, ki že imajo otroke in seveda vprašala »strica Googla« za nasvet. Med vsemi naravnimi, bio, lekarniškimi preparati in nekaterimi »čarovniškimi« zvarki, ki sem jih preizkusila, na žalost ni bilo želenih rezultatov, dokler nisem po naključju odkrila Sebamed Bebe pene za umivanje obraza in telesa, ki zaradi bogatega kompleksa za nego z lipidi, alantoinom, pantanelom in bisabololom pomaga zaščititi in pomiriti otroško kožo, pH 5,5 pa še dodatno spodbudi razvoj kislega plašča kože.

Že po nekaj kopanjih z uporabo Sebamed Bebe pene je bila vidna očitna sprememba – nekdaj občutljiva in suha koža Ave Kim je postala sijoča in mehka, kot se za dojenčico spodobi :). Doziranje s črpalko, ki ustvari kompaktno peno za umivanje obraza in telesa, mi omogoča, da imam eno roko prosto, zato brez težav nanesem peno na krpico s katero umivam Avo Kim. Nad peno Sebamed Bebe pa nisem navdušena samo jaz, ampak sedaj, ko je Ava Kim že večja, ji je v največje zadovoljstvo to, da lahko sama s pomočjo dozirnika uporablja peno. Seveda je poraba Sebamed Bebe pene temu primerno večja :).

Pri izdelkih, ki sem jih prej preizkušala, sem opazila, da nekateri agresivno vplivajo na oči, zato smo imeli pri nanašanju, predvsem na obraz in lasišče, kar malo težav. Ko je ugotovila, da Sebamed Bebe pena tega ne povzroča, je tudi njen odpor odpor do umivanja obraza in lasišča izvenel. Mogoče je k temu vplival tudi vabljiv vonj, saj sem  že večkrat zalotila, da pena nekako vedno najde pot do njenih ust :).

Ker je Ava Kim suho kožo podedovala po meni, sem peno Sebamed Bebe tudi sama začela redno uporabljati za čiščenje svojega obraza. Tako da preverjeno deluje tudi za odrasle :).

Peno Sebamed Bebe bi priporočala vsem staršem, ki se pri otrocih soočajo s suho in občutljivo kožo, prav tako pa kožo preventivno ščiti pred izsuševanjem in jo naredi res mehko in gladko.


Avtor: Petra Hudomalj, Vzgojo je treba prilagoditi sebi in otroku.

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki