Ko sem zanosila, se seveda še nisem ukvarjala z raznimi krči pri novorojenčkih. Dokler nisem rodila svoje prve hčerke Stelle. Pred porodom so me vsi začeli opozarjali za kolike, kako moram paziti pri prehrani, če jo bom dojila seveda. Imela sem to srečo in nama je steklo dojenje, mleka za veliko za odvoz. Tukaj je pa tudi nastopil problem, ker sem res morala paziti na prehrano, da ne bi povzročila dodatnega napihovanja in krčev. Bila sem zelo striktna do prihoda domov. Koliko res na to vpila, mislim da ni znanstveno ravno dokazano, glede na to, da sem kasneje rodila še eno in nisem pazila na hrano pa tudi ni imela skoraj nič krčev.

Ko smo odhajali iz porodnišnice s prvo hčerko, mi je pediater predpisal kapljice z D vitaminom. Jaz sem poklicala patronažno sestro, če so te kapljice vredu, če imajo kakšne stranske učinke ali pa karkoli. Ona mi je takoj odvrnila, da naj le te prihranim za po enem letu starosti otroka, ker povzročajo hude krče! Ob enem pa mi je tudi svetovala naj rajši kupim BioGaia z dodatkom D3 vitamina. Po njenih izkušnjah sodeč, naj novorojenčku ne bi povzročale nobenih krčev, saj vsebuje le dobre bakterije oziroma bakterijo, ki je ena od prvih vrst, ki je prisotna pri novorojenčkih,ki pomaga pri prebavi. Glede na to, da je že starejša in da ima kar nekaj izkušenj za seboj sem ji verjela in kupila BioGaia Protectis Baby z vitaminom D3.

Imela sem srečo, da sem imela takšno patronažno sestro, ki mi je vedno povedala vse svoje izkušnje , da se otrok ne bi dodatno mučil.

Biogaia
BioGaia kapljice so prehransko dopolnilo, ki vsebuje zdravju prijazne bakterije, za bolj mirni želodček in črevesje. Vitamin D pa prispeva k delovanju imunskega sistema, mišic in razvoj kosti. Kapljice BioGaia protects baby z vitamino D3 pa ima to kombinacijo za naše novorojenčke in otročke. In ravno to me je še bolj pritegnilo. Da res nisem rabila kupovati dveh različnih izdelkov. BioGaio dodajamo že skoraj takoj po rojstvu, ko prebavni imunski sistem novorojenčka še ni popolnoma razvit in se posledično težko brani pred virusi in bakterijami. Tudi sama sestavina teh kapljic me je navdušila, saj ne vsebuje laktoze, glutena in mlečnih beljakovin in so narejene na popolnoma naravni bazi.
Biogaia

Biogaia
Ni mi bilo žal, da sem to naredila, ker je Stella te kapljice več kot odlično prenesla. Vsak dan sem spremljala in si zapisovala njen odziv na kapljice. Bila je brez vsakršnih krčev, ni je napenjalo, še zelo rada jih je popila in še danes jih rada pije vsaki dan. Tudi, ko sem rodila drugo hčerko, niti pomislila nisem, da bi dodala kakšne druge kapljice. Res je, da bi njeno telo lahko imelo drugačen odziv ampak jaz sem verjela, da bo odziv ostal isti in tudi je.
Biogaia
Lahko vam povem, da moji punci sta odlično prenesli te kapljice in da jih še danes uporabljamo pa sta stari 4 leta in leto in pol. Resnično sem hvaležna patronažni sestri, ki mi jih je priporočila in ravno tako proizvajalcu, ki jih je naredil, da se naši novorojenčki ne mučijo.
Biogaia
Srečno vsem bodočim mamicam in povem vam, ne bo vam žal, pa čim manj krčev vam želim <3 !
biogaia
Vsebino omogoča podjetje Ewopharma d.o.o.
Biogaia

Avtor: Urška Virant, Moj sanjski poklic je mamica.

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki