Ženska torbica že dolgo ne predstavlja več samo modnega dodatka kamor pospravimo denarnico, telefon in ključe. Verjetno se strinjaš, da torbice vsebujejo pravcato prvo pomoč za več možnih scenarijev tekom dneva, od maskare in rezervnega para uhanov, če se po službi slučajno odpraviš še ven žurat, polnilca za telefon, najljubše čokoladice, do slušalk za poslušanje glasbe in protibolečinskih tablet, če te preseneti glavobol. Če je tvoja torbica preveč polna in razmišljaš, da bi nakup večje rešil ta izziv, naj te od tega vnaprej odvrnemo. Najverjetneje ga ne bo. 😁

Kaj vse pa je nepogrešljivo v torbici nosečnice?

#1 – Voda

Hidracija je v nosečnosti zelo pomembna, saj ti lahko pomaga pri vrtoglavicah, utrujenosti in nizkemu pritisku. Predvsem v prvem trimesečju upoštevaj načelo sprotnega pitja, da ti zaradi prevelike količine vode ne postane slabo, zato jo imej vedno pri roki. Izberi steklenico, saj znajo biti različne plastike škodljive zdravju, zlasti, če si pripravljaš tople napitke.

#2 – Prigrizek

Počutje med nosečnostjo zna biti spremenljivo, težko vnaprej veš, kako se boš počutila naslednji dan. Zato imej vedno pri sebi manjši prigrizek ali dva, da te ne preseneti lakota. Še bolj kot prej se v nosečnosti odločaj za zdravo, uravnoteženo prehrano. Namesto presladke čokolade raje posegaj po figah, jabolku ali slanih krekerjih.

#3 – Zložljiv dežnik

Jesen velja za enega letnih časov z najbolj nestanovitnim vremenom. V dnevu se lahko od jutra do popoldanskih ur  spremenijo temperature tudi za več kot 15 stopinj. Ne pozabi tudi na majhne dežnik, ki ga lahko pospraviš v torbico, da te ne presenetijo dežne kaplje.

#4 – Tablete proti slabosti

Še zdaleč na drži, da je jutranja slabost domena izključno zgodnjega dela dne, pojavi se lahko tudi kadarkoli popoldne ali proti večeru. Ne pusti, da te slabost ujame nepripravljeno, zato v torbico pospravi tudi škatlico tablet Antimetil proti slabosti, primerne za uporabo v nosečnosti.

#5 – Prenatalni vitamini

Naj tvoj poln urnik ne bo razlog, da v dnevu pozabiš na prenatalne tablete. Zadosten vnos folne kisline med nosečnostjo bistveno vpliva na razvoj tvojega dojenčka, zato jemanje prenatalnih vitaminov postavi na prvo mesto. Za vsak slučaj jih imej vedno v torbici, ki jo zjutraj vzameš s seboj po opravkih.

PreMama Duo 30 tablet + 30 mehkih kapsul predstavlja inovativen multivitaminsko multimineralen proizvod, ki je namenjen ženskam v času, ko načrtujejo nosečnost, med nosečnostjo in po porodu.

#6 – Razkužilo

Poskrbi za najboljšo možno higieno rok, ne zgolj v obdobjih pogostih nalezljivih bolezni. V torbico si pospravi manjšo embalažo razkužila za roke, ki ga zlasti po dotikanju javnih površin redno uporabljaj.  Izberi tistega s čim bolj naravnimi sestavinami, lahko pa si ga pripraviš tudi sama na osnovi kisa, recept poišči na internetu.

#7 – Tablete proti zgagi

Ena pogostejših nosečniških neprijetnosti je zgaga, ki se pojavi vsaki tretji nosečnici, predvsem moteča pa postane v zadnjem trimesečju. Preveri katere tablete proti zgagi so varne za uporabo med nosečnostjo in jih imej za vsak slučaj vedno pri sebi. V ta namen se tudi izogibaj hrane, ki povzroča nastanek zgage, torej mastne, začinjene hrane in prevelike količine popite kave, pomagali pa ti bodo mandlji, banane, ingver, aloja vera ter čaji iz kamilice.

Zdravilo GATTART se uporablja za zdravljenje zgage in z njo povezanih simptomov, kot so želodčne težave in refluks kisline. Primerno tudi v času nosečnosti ali dojenja. Zdravilo je na voljo brez recepta v vseh lekarnah, tudi spletnih. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

#8 – Kartice Porodne afirmacije

Kartice porodne afirmacije nosečnico vodijo skozi različne stopnje nosečnosti in ji nudijo dodatno vzpodbudo in krepitev samozavesti vse do poroda. Vsaka kartica prinaša praktičen namig, ki bodočo mamico opolnomoči, predstavljajo pa čudovito darilo tako za tiste, ki pričakujejo prvega otroka, kot tudi mamice, ki povečujejo svojo družinico. Zaradi praktične velikosti 8 x 13 cm so nosečnici vedno pri roki.

Kartice nudijo podporo in jo vsakodnevno opominjajo, da ima vso moč že v sebi in zmore morda še več, kot se sama zaveda. Z jutranjim ritualom meditiranja na izrek vsake posamezne kartice bodoča mamica v svoje življenje in srce povabi ljubečo energijo, ki ji polepšajo dan, nosečnost in porod. Znanstveno je dokazano, da kartice z afirmacijami pomagajo preusmeriti negativne misli k bolj pozitivnemu pogledu na življenje, s tem pa k večjemu zadovoljstvu s seboj, medosebnimi odnosi in življenjem nasploh.

16,00  EUR


Preberi še:

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki