Pred nami so zopet topli, sončni dnevi, ki bodo kot nalašč, da jih svojimi malčki preživite na domačem vrtu, terasi, se odpravite na kratek sprehod po okoliških sprehajalnih poteh ali odkrivate bližnje kraje.

Preživljanje prostega časa zunaj ima poseben čar, zato ga v sončnih poletnih mesecih izkoristite v vsej svoji veličini. Z vami bomo delili 4 simpatične predloge, kako lahko preživljanje prostega časa zunaj še popestrite.

Naučite otroke igre vaše mladosti

Le kdo se ne spomni brezskrbnih otroških časov, ko smo skakali ristanc, gumitvist, kradli zemljo drug drugemu, se lovili, skrivali in še marsikaj drugega. Čas je mineval hitreje, kot smo si v tistih mladih letih želeli. To je bil čas brez telefonov, računalnikov in tablic – čas druženja s prijatelji, pristnih stikov in glasnega smeha. Zato je prav, da svojim sončkom pokažete, kako ste preživljali svoj prosti čas, ko ste bili stari toliko kot oni. Predstavite jim igre svoje mladosti: narišite ristanc in poskakujte ob lovljenju kamenčka. Naredite gumitvist z elastikami in svojemu malčku pokažite vse trike gumitvist mojstra. Igrajte se slepe miši ali gnilo jajce ali pa jih naučite trden most in kraljica, koliko je ura. Verjamemo, da imate takšnih iger na zalogo. Preživite prelep sončen dan v družbi svojih malčkov, hkrati pa se vrnite v čase svojega otroštva in prebudite otroka v sebi.

Odpravite se na “prilagojen” sprehod ali kolesarski izlet

Sprehodi po okoliških sprehajalnih poteh so vedno prava izbira za sprostitev misli, hkrati pa poskrbijo, da vaši malčki sprostijo svojo odvečno energijo skozi gibanje. Ker vsi vemo, da večina otrok ne mara hoje in je že omemba sprehoda največja katastrofa, poiščite rešitev, da se vam bodo vseeno z veseljem pridružili. Oblecite jih v udobna in kakovostna oblačila za prosti čas ter izberite pot, ki je primerna za skiro ali kolo, ali pa jih za sprehod motivirajte z obiskom kakšnih oddaljenejših igral. Če imate čas, pa lahko pripravite tudi zabaven lov na zaklad s kvizom na posamičnih izbranih točkah sprehoda in končno nagrado, če jim uspe rešiti vsa vprašanja ali naloge.

Naučite se rolati

Učenje novih aktivnosti je vedno pravi izziv, tako za starše kot otroke. Pri otrocih je na začetku vedno prisoten strah pred novimi stvarmi, starši pa hitro ponotranjijo strah otroka in težko najdejo način, da malčke navdušijo nad novimi aktivnostmi. Ne predajte se, podajte se novim izzivom nasproti. Pomagajte jim premagati strah z bodrečimi besedami in navdušenjem ob njihovih uspehih ali pa, še bolje, rolajte z njimi! Če niste najbolj vešči, bo še bolj zabavno. Nikakor pa ne pozabite na čelado in ščitnike, varnost je na prvem mestu.

Pripravite piknik v naravi z družabnimi igrami

Izkoristite sončno vreme za igranje družabnih iger v naravi ali pa kar na domačem vrtu. Pripravite si igralnico na svežem zraku. Opremite vrt z mizo in klopco za otroke, ki bosta namenjeni igranju družabnih iger ali obedovanju, ko bo na vrsti družinski piknik. Nimate vrta? Nobene težave! Pripravite si nahrbtnik, vzemite s seboj nekaj sadja, sok, odejo in družabne igre. Poiščite svoj prostor na bližnji zeleni jasi in si pripravite čisto svoj kotiček, na katerem boste preživeli prijetno družinsko popoldne ob igranju družabnih iger, grizljanju sadnih priboljškov in oblici smeha in zabave.

Izkoristite sončne popoldneve in jih preživite na prostem. Lidl Slovenija je za vas pripravil pestro ponudbo izdelkov za preživljanje prostega časa v naravi z vašimi malčki. Naj se poletje začne!


 

 

 

 

ČLANEK JE OGLASNA VSEBINA

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki