Pomlad na vrtu je čudovit čas, ko lahko uživamo v lepih pogledih na naravo, ki se prebuja. Vse okrog nas lepo diši. Tiste najbolj zagrete vrtičkarje pa že čakajo prva spomladanska opravila. Vrt se spremeni v osrednje mesto naših dejavnosti na prostem. Poleg tega, da si na vrtu ustvarite kotiček za vse svoje najljubše rastline, ne pozabite na prostor za počitek in druženje z vašimi dragimi. Naj bosta vrt in terasa vaš najljubši kotiček za sprostitev.

Kotiček za prvo jutranjo kavo, popoldanski počitek in večerno zabavo?

Prvi korak za pomladno obujanje življenja na vrtu je ureditev terase in kotičkov za druženje. Najprej boste potrebovali udobno vrtno pohištvo, kjer boste lahko uživali v lepem vremenu in se brezskrbno družili s prijatelji: stoli, mize, klopi, zofe naj bodo izbrani tako, da dopolnjujejo videz vašega vrta in notranjih prostorov. Pomembno pa je, da izberete vrtno pohištvo, ki je trajno, odporno na vremenske razmere in predvsem udobno. Kotiček za druženje bo še bolj privlačen, če dodate mini bar, barsko mizo in barske stole – večerna zabava se lahko začne! Barski stoli so super rešitev za piknike, rojstnodnevne zabave in druge priložnosti, ko želite gostiti svoje prijatelje in družino. Rastline pa so tiste, ki spremenijo teraso v pravo malo oazo. Dodate lahko zeliščni vrt, ki je hkrati priročen podaljšek vaše kuhinje, dišeče rastline, kot je sivka, pa bo spremenila vašo teraso v pravi mini domači »wellness« kotiček za počitek in sprostitev.

Rastlinjak – raj za vse vrtičkarske navdušence!

Rastlinjak je odličen dodatek za vaš vrt, ki vam omogoča gojenje zelenjave in sadja skozi celo leto. Rastlinjaki so zasnovani tako, da posnemajo naravno okolje in ustvarijo idealne pogoje za rast rastlin. Gojite lahko zelenjavo, kot so paradižnik, paprika, kumare, zelišča, solata in še veliko več. Poleg tega vam rastlinjak omogoča tudi gojenje tropskih rastlin, kot so banane, ananas in avokado, ki običajno ne uspevajo v našem podnebju. Rastlinjak vam omogoča pridelavo sveže zelenjave in sadja skozi vse leto, je izredno pripraven tudi na domačem vrtu ter tako ni namenjen le profesionalnim vrtnarjem.

Kaj še potrebujemo, da bo vrt naš najljubši kotiček?

V vročih pomladnih dneh je pomembno, da na vrtu ustvarite senco. Lahko uporabite senčnik ali paviljon, ki bo zagotovil senco in zaščito pred sončnimi žarki. To vam bo omogočilo, da se sprostite na vrtu brez nepotrebnih skrbi, če nimate možnosti, da bi uživali v senci dreves z bogatimi krošnjami. Prave rastline so pomemben del vrta, predlagamo, da izbirate trajnice, ki so posebne po obarvanosti listov, obilnem cvetenju ali močnem vonju. Da vrt ne bo uporaben samo v toplem delu leta, si lahko postavite ognjišče in se družite ob ognju tudi v pozni jeseni, zgodaj spomladi ali v lepem zimskem dnevu. Poleg vsega pa ne pozabite na najmlajše. Uredite del vrta po njihovih željah – če imate možnost, lahko postavite drevesno hišico, uredite igrišče za badminton, izdelate nekaj preprostih igral, po katerih bodo lahko plezali, omogočite jim prostor za tekanje ali postavite manjši ribnik, kjer bodo lahko opazovali vodne živali.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki