V poletnih mesecih bo več kot 80% šol za starše zaprtih, predavanja pa se bodo ponovno začela izvajati v septembru 2023.

Šola za starše je velikega pomena za normalen potek nosečnosti in poroda ter za pravilno nego in razvoj dojenčka. Udeležila naj bi se je vsaka nosečnica skupaj s partnerjem vsaj v prvi nosečnosti. Izvaja in organizira jo lahko za to delo usposobljen strokovnjak v javnem zdravstvenem zavodu ali zasebnik. 

Šola se praviloma začne v zgodnji nosečnosti. Nosečnice in njihovi partnerji se v njej seznanijo s potekom nosečnosti, z zdravim načinom življenja, s pravilno prehrano, osebno nego in rekreacijo v času nosečnosti.

Klicali smo v Zdravstveni dom Ljubljana in so nam sporočili, da se šole za starše izvajajo izključno samo v ZD Moste-Polje v omejenem obsegu.

V Celju so popolnoma zaprli svoja vrata do septembra:

V bolnišnici Postojna ne izvajajo več šol za starše, ampak imajo le spletna predavanja, katerih tudi v juliju ne bo.

Podobno je tudi v Litiji, kjer piše na njihovi spletni strani:

Podobno je v zdravstvenih domovih in bolnišnicah po celi Sloveniji.

Kam po znanje čez poletje?

Na srečo smo skupaj z našimi 16 najboljšimi slovenskimi strokovnjaki, ki tudi sami predavajo na šolah za starše, ali pa so delujoči zdravniki v porodnišnicah, pripravili za vas odličen celosten in najbolj bogat spletni tečaj Šole za starše.

Predavanja so na voljo na spletu, tudi preko tvojega telefončka, da si jih lahko pogledaš tudi na potovanjih ali na plaži čez poletje!

Kar pa je najbolj pomembno – vsebine so na najvišjem nivoju, sveže in strokovne. Videi so posneti tako, da boš z lahkoto iskala po tematikah, ker so poglavja razdeljena v vprašanja in tako te korak za korakom pripravimo na najlepši porod in prvo leto starševstva.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki