Prvo leto življenja je leto odkritij in izjemnega razvoja. Vse izkušnje tega obdobja pustijo pečat in imajo neverjeten vpliv na starše in otroka, na socialni, telesni, emocionalni in kognitivni razvoj.

Osrednji poudarek Baby Moves programa je kreiranje varnega in spodbudnega okolja, ki podpira otrokovo samo-raziskovanje. Otrok in mamica ustvarjata čuječ in globok dialog na bazičnem, telesnem nivoju,  kar pri dojenčku dvigne samo-zavedanje in samozavest ter mu omogoča zdravo čustveno navezanost.

Kaj otrok s plesom pridobi?

  1. Spoznavajo sebe in svoje telo
  2. Ozaveščajo svoj osebni prostor in druge v prostoru.
  3. Krepijo svoje zdravstveno stanje in splošno odpornost.
  4. Pripomoremo k izgradnji mišic, izboljšanju kognicije, krepitvi imunskega sistema in aktivaciji uma.
  5. Krepijo vestibularni sistem – naš notranji občutek za ravnotežje, ki se lahko razvija izključno preko različnega načina gibanja in s stalnimi novimi gibalnimi izkušnjami. Krepitev vetibularnega sistema omogoča dojenčkom krepitev jedra telesa, sedenje, kobacanje, pravilno in varno postavljanje v pokončno držo in ohranjanje ravnotežja.
  6. Na eni strani večje zaznavanje in na drugi večja sproščenost telesa pospešita govorni razvoj otroka.
  7. Najmlajšim ples omogoča, da čutijo ritem, razvijajo ritmični posluh, spoznavajo različno glasbo in se telesno skupaj odzivamo nanjo.
  8. Preprečujemo nepravilnosti v razvoju otroka.
  9. Kljub individualnosti je ples tudi skupinsko delo, naš dojenček je v družbi z drugimi, se vključuje in spoznava medosebne interakcije.
  10. Predvsem pa nebesedna komunikacija dojenčka in mamice ustvarja močne vezi in nepreceljivo okolje, kjer je dojenček opažen, razumljen in ljubljen v posebnem danem trenutku.

Baby Moves program temelji na GIBALNEM DIALOGU (N. Kralj, S Tortora), BRAIN DANCE© (A.G.Gilbert) in BFM® (S.H. Kuhar).

 


Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki