#1: Imaš skrivnost, ki jo poznata samo vidva s partnerjem

Dokler se ne odločiš, da boš povedala še ostalim, imaš skrivnost, ki je samo tvoja. To naredi nosečnost še malo bolj vznemirljivo 😉

#2: Ti si tista, ki bo oznanila dobro novico

S partnerjem se odločita na kakšen način bosta oznanila dobro novico. Komu, kdaj in kako. Lahko se odločita za tradicionalen ali kakšen sodoben način. Potem lahko opazujeta izraze na obrazih in uživata v čestitkah.

#3: Uživaš lahko v pozornostih s strani staršev

Ko se bodo tvoji in njegovi starši razveselili tega, da bodo postali babice in dedki, boš lahko uživala v njihovih pozornostih in nežnem, zaščitniškem ravnanju. Celih 9 mesecev.

#4: Adijo menstruacija

Juhuuuuu!!! Vsaj 9 mesecev boš brez menstruacije. Adijo predragi higienski vložki, adijo tamponi in adijo menstrualni krči.

#5: Privošči si fotografiranje

Nosečnost je idealna priložnost, da dragega prepričaš v profesionalno fotografiranje, saj bosta zagotovo nosečniške fotografije z veseljem pogledala tudi čez več let. Poleg tega pa tvoji lasje in koža zdaj res sijejo 😉

#6: Ni ti treba dvigovati težkih stvari

No, v bistvu bi v teoriji lahko malo pomagala, ampak ni treba, da to kdo ve, ko lepo iz kavča kontroliraš kako prestavljajo pohištvo po tvojih željah.

#7: Vedno boš dobila sedež

Na avtobusu, v čakalnici ali na obisku, vedno ti bo nekdo ponudil stol. Takoj ko se bo nosečniški trebuh dovolj videl, pričakuj, da boš vedno lahko sedela.

#8: Zaslužiš si več spanja!

S strani strokovnjakov, da smo si na jasnem! Dolg spanec in popoldanski počitek sta priporočljiva. In seveda se s strokovnjaki ne prerekamo, sploh pa ne v nosečniškem stanju… Nočka!

#9: Zmagaš lahko v vseh prepirih. Ker si noseča, seveda.

Nihče se noče prerekati z nosečnico ali še huje, jo spraviti v jok. Nerazumnost se pravzaprav pričakuje od nosečnice. Obrni to v svoj prid.

#10: Vedno se lahko sklicuješ na dojenčka

Kadar si česa zaželiš reci: Za dojenčka!; Tako boš dobila vse česar si želiš (in velikoooo čokolade ;)).

#11: Ni ti več treba zadrževati sape, da bi izgledala bolj fit

Odvrzi hlače, ki te ˝oblikujejo˝ in normalno zadihaj. Tudi, ko se usedeš, ti trebuha ni treba več stiskati navznoter.


Avtor: Anja Oman, certificirana učiteljica pilatesa, strokovnjakinja za nosečniško in poporodno vadbo

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki