• Sem Anja Oman, inštruktorica pilatesa, plesna vaditeljica, učiteljica angleščine, v tem trenutku pa predvsem mlada mamica male navihanke Nine, saj svoje znanje in izkušnje nadgrajujem z njeno pomočjo.

  12 let že delujem in se izobražujem na področju predšolske in osnovnošolske pedagogike (poučevanje angleščine, razredna in predmetna stopnja, poučevanje angleščine za predšolske otroke, poučevanje plesa, organizacija predavanj na temo starševstva, vodenje taborov za osnovnošolce doma in v Londonu), v zadnjih dveh letih pa se osredotočam predvsem na nosečnice, mlade starše in dojenčke od rojstva do vstopa v vrtec.

  Med porodniškim dopustom sem se po dolgoletni plesni karieri odločila za izobraževanje na področju pilatesa, ki je za nosečnice najbolj priporočljiva vadba. Z izkušnjami, ki sem si jih nabrala, ko sem dve leti delala v Londonu, sem pilates združila s plesom in v Slovenijo, kot prva, pripeljala Plesni Pilates za nosečnice, mamice po porodu in mamice z dojenčki. Plesni Pilates vodim v Plesnem Mestu v Ljubljani, vsaka ura pa je nekaj posebnega, saj je v zraku čutiti tolikšno ljubezen, da sem še cel naslednji teden raznežena in dobre volje.

  Moje izobraževanje in raziskovanje pa se tukaj ne konča; zanimajo me različne metode in pristopi pri poučevanju majhnih otrok, gibalni in miselni razvoj dojenčka, vpliv zunanjega sveta na dojenčka v trebuščku in fizična priprava na porod. S pravilno tehniko dihanja in pravilnimi vajami v nosečnosti, lahko porod spremenimo v prelepo izkušnjo. Želim si, da bi vam moje znanje in članki, ki jih napišem, prinesli en nov, svež pogled na čas nosečnosti in pripomogli k temu, da boste brez težav uživali v tem najlepšem obdobju svojega življenja.

  Vse mamice in bodoče mamice lepo pozdravljam in se zelo veselim, da se bomo srečevale na Nosečki.

  Anja Oman, Prva inštruktorica Plesnega Pilatesa za nosečnice in mamice po porodu v Sloveniji in ustanoviteljica Mamine Maze.

  www.plesni-pilates.si
  www.maminamaza.si