Na svetu obstaja ogromno različnih nosečniških trendov in različnih nosečniških zgodb, ki so ganljive, vzpodbudne, navdihujoče, včasih pa že kar malo šokantne. Pričakovanje otroka je nekaj čarobnega in nadvse posebnega, vendar pa nekatere nosečke in njihovi partnerji to veselje dojemajo na zelo, khm, zanimive, načine:

1. PLACENTOFAGIJA

Posteljica (placenta) vsebuje ogromno dobrih hranil, vitaminov in miteralov, ki so pripomogli k zdravi rasti otročička v trebuhu, zato jo nekatere mamice pojejo (temu rečemo placentofagija). Čeprav bi se marsikomu ob tej misli obrnil želodec, naj bi placentofagija (med drugim) pomagala mamicam pri preprečevanju poporodne depresije. Seveda pa lahko mamice pojedo le svojo posteljico, saj bi sicer bile v nevarnosti za prenos različnih bolezni.

2. 3D PRINT ULTRAZVOKA

vir: fastcodesign.com

Ob pričakovanju dojenčka, je veselje staršev neizmerljivo in se pogosto kaže v neučakanosti – seveda vsi starši komaj čakamo, da bomo videli, kako izgleda naš otročiček. Za tiste starše, ki preprosto ne morejo čakati, obstajajo podjetja, ki sliko 3D ultrazvoka nastisnejo s 3D tiskalnikom in tako lahko starši že pred porodom vidijo izgled svojega še nerojenega otroka.

3. POPLAVA SILHUETNE NOSEČNIŠKE FOTOGRAFIJE NA DRUŽBENIH OMREŽJIH

Silhuetno fotografiranje je med nosečnicmi postalo prava senzacija in če poznate kakšno nosečnico, obstaja velika možnost, da boste slej kot prej na njenem instagramu videli čudovito dramatično fotko te vrste.

4. BABY SHOWER ZA BODOČE OČKE ali OČETVOŠČINA

Sodobni očki (oz. bodoči očki) so veliko bolj vpleteni v samo nosečnost, kot včasih, zato je v porastu tudi število babyshowerjev za očke. Na babyshowerju za bodoče očke se dobijo samo moški in skupaj praznujejo novo poglavje v življenju bodočega očka iz njihove družbe. Luštno!

5. SIMULACIJA PORODNE BOLEČINE ZA MOŠKE

Veliko bodočih očkov želi, da bi bili karseda vpleteni v izkušnjo nosečnosti, zato se prepustijo simulatorjem porodne bolečine. In ja, večina je preprosto ne prenese. Bravo mamice!

6. NENAVADNA IMENA

Aeron, Dante, North, Batman, Ruj, Kras,… veliko staršev se danes odloča za nenavadna in netradicionalna imena. Morda zato, ker verjamejo, da bo na tak način njihov otrok izstopal v morju ljudi.

7. INTENZIVNI FITNES ZA NOSEČKE

Intenzivna aerobika, ekstremno dvigovanje uteži in intenzivna vadba v fitnesu niso več tujka za nekatere nosečnice in ob pogledu na ekstremno nosečniško vadbo nas včasih malce zaboli srce – ne zato, ker bi bila vadba v nosečnosti slaba, ampak zato, ker je preeekomerna vadba v nosečnosti slaba. Telovadba je super, ampak – po pameti!

8. PIŠKOTKI Z ULTRAZVOKOM

V nekaterih slaščičarnah si lahko naročite piškotke, ki bodo okrašeni v stilu ultrazvočne slike vašega otročička. Hm, zakaj pa ne?

9. POSLIKAVA NOSEČNIŠKEGA TREBUŠČKA

Še en v vrsti zanimivih nosečniških trendov, ki pa je po svoje prav ljubek. Zakaj ne bi izkoristili vse te dodatne telesne površine za umetniko izražanje? 🙂

10. GOLE NOSEČNIŠKE FOTOGRAFIJE

Ljubezen do svojega telesa nekatere (pogumne) nosečnice izkazujejo tudi preko golih nosečniških fotografij. Žensko telo je lepo v vseh stanjih, nosečnost pa ga naredi še posebej zanimivega in zakaj ga ne bi tiste, ki si tega želijo, razkazovale? Vsaka po svoje!

11. PORODNA FOTOGRAFIJA

Nosečniške fotke in fotografije novorojenčkov so nekaj običajnega in jih pogosto vidimo ali pa sami delimo na različnih družbenih omrežjih. Nekateri pa naredijo še korak naprej in s sveto delijo svoje porodne fotografije. Če s tem pretiravajo ali ne, presodite sami. Oglejte si tudi 20 izjemnih porodnih fotografij.

12. POPORODNO FOTOGRAFIRANJE

Veliko mamic se sramuje svojega poporodnega telesa, ki seveda ne izgleda več tako, kot včasih. Z medijskim pritiskom, ki narekuje ženskam, da morajo biti popolne in takoj po porodu spet v najboljši formi, je vse še težje. Na srečo pa se vedno več mamic odloči, da bodo s ponosom pokazale svoje poporodno telo in spodbujajo vse mamice k ljubezni do svojega telesa, v katerem je zraslo čudovito novo bitjece. Strije gor ali dol. Poglejte si čudovite fotografije žensk, ki so ponosno pokazale svoje telo po porodu.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki