Razvoj tvojega dojenčka:
Plod je velik približno 38 cm in tehta približno 910 gramov. Če bi se rodil zdaj, bi imel dobro možnost (85 %) za preživetje. Telo še zmeraj ni dokončno oblikovano in dojenček verjetno ne bi mogel dihati brez pomoči. Bivati bi moral v inkubatorju, ki bi reguliral telesno temperaturo. Dojenčkov imunski sistem bi bil v tem trenutku zelo šibek.

Zabavno dejstvo: Dojenčki imajo ob porodu več brbončic kot kadarkoli kasneje v življenju. Novorojenčki lahko ločijo mleko svoje mamice od mleka druge ženske.

Tvoj trebušček:
Teža tvojega trebuščka pritiska na tvoj hrbet, kar lahko povzroči bolečine v tvojem ledvičnem predelu in nogah. Dvigovanje različnih stvari, sklanjanje in hoja lahko bolečino le še poslabšajo. Pomagale ti bodo tople kopeli in spreminjanje položaja.

Količina plodovnice je zdaj zmanjšanja približno za polovico. Na trebuščku boš že lahko opazila brcanje in premikanje svojega otročička.

V tem času se na prsih in trebuščku pogosto pojavijo strije. Morda boš imela težave s sklanjanjem. Utrip tvojega srca se je morda povišal in boš zato hitreje zadihana.