Starši z otroki se prav gotovo strinjate, da vikendi pomenijo vse prej kot zasluženi počitek. V že sicer dinamičnem iskanju ravnovesja med družino, domom in delom je včasih kar težko najti energijo za inovativne načine zabavanja otrok.

Kako torej najbolje izkoristiti prosti čas z otroki? Predlagamo nekaj idej, s katerimi boste lažje premagovali tudi ta izziv.

1. Preizkusite ustvarjalnost, ki reciklira.

Otroke lahko zamotimo z ustvarjalno aktivnostjo, ki jih hkrati uči tudi ekološkega ravnanja. Na primer, ob porabi zalog hrane se nam prav gotovo kopiči kup praznih steklenih kozarcev za vlaganje. Zakaj bi ti postali odpadek? Z nekaj domišljije, barvami in glineno maso lahko postanejo unikaten svečnik, elegantna vaza za pomladansko cvetje ali pa stojalo za barvice, svinčnike, flomastre in čopiče. Spodbudite otroka, da doma poišče predmete, ki jim lahko vdihne novo podobo, skupaj pripravite ustvarjalno okolje, nato pa mu dovolite, da vas preseneti z izdelki.

2. Spodbudite samostojno učenje otroka.

Otroška domišljija ne pozna meja, dovolj je že samo dobra spodbuda. Otrokom predstavite poučne, nevsiljive in zanimive spletne portale, ki jih lahko raziskujejo ure in ure ter se ob tem naučijo tistega, kar jih najbolj zanima. Postavite jim lahko izziv, naj se naučijo nečesa, česar vi prav gotovo še ne znate. Zakopljejo naj se v vsebine, pripravijo zabavno predstavitev in vas nato ponosno presenetijo, da vedo več od mamice in očka. Preprosto doma je ena izmed takšnih zakladnic znanja, v kateri lahko otroci najdejo vrsto domislic, receptov in znanja, s katerim se lahko pohvalijo in ponosno tudi vas naučijo nekaj novega.

3. Medtem si vzemite tudi čas ZASE.

Vikendi so odlična priložnost, da se poigramo s številnimi zamislimi, ki lahko popestrijo družinsko dinamiko. A celodnevno animiranje otrok zahteva svoj davek – izčrpanost telesa in misli. Dober predlog je, da si zjutraj vzamete svojih pet minut, si napolnite baterije z nekaj preprostimi vajami (odličen nabor najdete tukaj), nato pa razmislite o aktivnostih z otroki čez dan.

 

In kaj storiti, če aktivnosti potrebujete neskončno mnogo? Številne izvirne ideje za preživljanje časa z otroki ponuja spletna stran Preprosto doma, na kateri vas čakajo recepti kuharskih mojstrov, domiselne ideje za ustvarjanje doma (ali na vrtu) in vrsta video vadb za vso družino. Začnite brskati po zamislih tukaj.


ČLANEK JE OGLASNA VSEBINA

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki