Kot mamica dveh malčkov, 3 leta in 1 leto, imam povsod škatle to.to suhih krpic. Sama jih obožujem in jih res veliko uporabljam – v kopalnici, kuhinji, vlačim jih povsod s seboj v torbi in tudi v avtu imamo en paket. In ker moramo biti mamice zelo domiselne v večina situacijah, sem prišla do nekaj super alternativnih uporab.

1. Odstranjevanje ličil

Zmoči robček pod vodo in ga ožemi. Nanj namažite malo kokosovega olja in si očisti ličila. 100% bombaž krpic in kokosovo olje pa poskrbita za naravno vlaženje kože.

2. Dišeči robčki za sušilec

Na dve krpici nakapaj par kapljic vašega najljubšega eteričnega olja in dodaj v sušilec.

3. Dišava za omaro

Naredi enako kot pri številki 2. Dodaj sivkino, limonino in bergamotkino eterično olje in se znebi neželenih cimrov – moljev 😉 Odlično tudi za osvežitev čevljev.

4. Vrečke za čaj

Razgrnjeno krpico stresite žličko čaja in zavijte v culico, ter namočite v vročo vodo. Ker so krpice iz 100% naravnega bombaža, ni skrbi za zaužitev kakšnih toksinov.

5. Čiščenje čevljev

Zmoči in ožemi robček ter očisti čevlje, umazanija gre super stran!

6. Hitro čiščenje kopalnice (pred nenapovedanim obiskom)

Z vlažnio to.to krpico se odlično in zelo hitro očisti pipa, lijak, wc školjka! Tašča, kar pridi na obisk 😉

7. Rožice na palčkah (izdelate z otročki)

Kitajske palčke ovijemo s krep papirjem in konce prilepimo s silikonskim lepilom. Iz robčka izrežemo dva kroga, za takšno rožico potrebujete 4 kroge (torej mora vsak otrok pobarvati 2 robčka). Vsak robček dvakrat prepognete da dobite trikotnik, ki ga s silikonskim lepilom nalepite na vrh palčke (za lepo rožico potrebujete 4 takšne trikotnike). Iz malo tršega paprije le še izrežete listke in jih prilepite na “steblo”. Hvala za idejo Živa 🙂


Avtor: Danaja Oblak, Ustanoviteljica

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki