Poletje se hitro približuje in če ste kot mnoge mamice, boste morda želele najti učinkovite načine za zmanjšanje videza celulita, ki se je lahko pojavil med nosečnostjo. Razumevanje izvora celulita v tem obdobju je ključno za uspešno obravnavo.

Od kod celulit med nosečnostjo?

Med nosečnostjo se v telesu dogajajo številne spremembe. Hormoni delujejo s polno paro, presnova se spremeni in krvni obtok se upočasni. Razlog je preprost: vaša maternica se širi in lahko stisne spodnjo votlo veno, kar poslabša venski povratek, kar vodi v zadrževanje vode in znane občutke težkih ali oteklih nog, ki so pogosti med nosečnicami. Ker voda kroži počasneje, je tudi odvajanje toksinov in maščob manj učinkovito. Maščobne obloge se zato lahko nabirajo pod kožo, zlasti za stegni, na zadnjici, trebuhu in včasih celo na rokah. Posledica tega so vdolbinice na koži, ki so manj gladke.

Kako zmanjšati celulit po nosečnosti?

Če ste se odločili za dojenje, imate dobre novice: dojenje bo pomagalo pri odpravljanju celulita. Za proizvodnjo materinega mleka telo potrebuje veliko energije, ki jo črpa neposredno iz vaših maščobnih zalog. Po porodu boste tako verjetno hitreje izgubili težo in povrnili gladkost kože kot ženska, ki ne doji.

1. Hidracija

Začnimo z osnovami: hidracija je ključna. Pitje zadostne količine vode ne samo da pomaga ohranjati kožo hidrirano in zdravo, ampak tudi spodbuja izločanje toksinov, ki se lahko kopičijo in prispevajo k videzu celulita. Poskrbite, da vsak dan spijete vsaj osem kozarcev vode.

2. Zdrava prehrana

Uravnotežena prehrana, bogata z vitamini, minerali in vlakninami, lahko prav tako pomaga pri boju proti celulitu. Izogibajte se prekomernemu vnosu soli, sladkorja in predelanih živil, ki lahko povzročijo zadrževanje vode in maščob, kar lahko celulit še poslabša.

3. Redna telesna aktivnost

Vaja je ena izmed najboljših metod za zmanjšanje celulita, saj ne le da zmanjšuje maščobne obloge, temveč tudi izboljša tonus kože in cirkulacijo. Usmerite se v vaje, ki ciljajo na problematična področja, kot so zadnjica in stegna. Kombinacija kardiovaskularnih vaj in treninga moči je idealna.

4. Masaža s Pranamat ECO podlogo

Masaža je odlična tehnika za izboljšanje cirkulacije in zmanjšanje videza celulita, in tu pride na vrsto Pranamat ECO. Ta masažna podloga je zasnovana tako, da z akupresurnimi točkami stimulira kožo in podkožje, kar povečuje pretok krvi in limfno drenažo na območjih, kjer se uporablja. Redna uporaba Pranamat ECO za masažo problematičnih področij lahko znatno zmanjša pojavnost celulita s spodbujanjem globljega razbijanja maščobnih oblog.

Zagrabi Nosečkin 15% popust s kodo: NOSECKA >

5. Krema proti celulitu

Uporaba krem proti celulitu lahko prav tako pomaga. Te kreme pogosto vsebujejo sestavine kot so kofein, retinol in različna olja, ki pomagajo izboljšati elastičnost kože in zmanjšati videz celulita. Nanesite kremo dvakrat na dan z močnim drgnjenjem, da izboljšate absorpcijo in učinkovitost.

6. Skrb za kožo

Poleg vseh zgoraj naštetih metod ne pozabite redno luščiti kože. Dober piling odstrani odmrle kožne celice, izboljša cirkulacijo in posledično lahko pomaga zmanjšati videz celulita. Uporabite naravni piling ali si ga pripravite doma z uporabo kave in kokosovega olja. Lahko uporabite tudi ščetko za suho ščetkanje kože vsak dan.

7. Radiofrekvenca – segrevanje maščobnega tkiva

Radiofrekvenca je kozmetična terapija, ki se pogosto uporablja za zmanjšanje celulita in učvrstitev kože. Deluje tako, da segreva maščobno tkivo pod površino kože z uporabo energije radijskih valov. Ta toplota pomaga spodbuditi proizvodnjo kolagena in izboljša krvni obtok na obdelanem območju, kar lahko vodi do zmanjšanja maščobnih oblog in izboljšanja teksture in elastičnosti kože.

Postopek je priljubljen, ker je neinvaziven in ne zahteva okrevanja, kar pomeni, da se lahko mamice hitro vrnejo k svojim vsakdanjim aktivnostim. Mnoge ženske opazijo vidne izboljšave že po nekaj tretmajih, kar lahko bistveno izboljša njihovo samozavest in počutje.

Ko razmišljate o radiofrekvenci, je pomembno izbrati kvalificiranega in izkušenega strokovnjaka, ki bo zagotovil varno in učinkovito zdravljenje. Prav tako je priporočljivo, da se pred odločitvijo za postopek posvetujete s svojim zdravnikom, še posebej, če ste nedavno rodili ali dojite. Z radiofrekvenco lahko mamice učinkovito zmanjšajo celulit in izboljšajo kakovost svoje kože, kar jim omogoča, da se počutijo bolj samozavestno v svojem telesu po nosečnosti.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki