Zakaj Dianatal® porodni gel olajša porod?

Porod poteka v dveh fazah. Med prvo porodno fazo se odpira vrat maternice. Ko je vrat popolnoma odprt (10 cm), se prične druga faza, t.i. faza iztisa otroka. Čeprav je otrok obdan s plodovnico in mazasto prevleko iz odluščenih epitelijskih celic ter izločka lojnic, je njegovo drsenje skozi porodni kanal oteženo zaradi trenja med vaginalnim porodnim kanalom in otrokom. Dianatal® porodni gel zmanjša trenje med otrokom in steno vaginalnega porodnega kanala. 

Leta 2002 je švicarski porodničar Dr. Schaub iz Züricha razvil Dianatal® porodni gel za lajšanje poroda. Testi so pokazali, da uporaba posebej razvitega porodnega gela zmanjša trenje za več kot 50 %. Dianatal® porodni gel občutno skrajša trajanje poroda. Med fazo iztisa lahko pride do raztrganin tkiv vaginalnega porodnega kanala ali presredka, kar se zgodi pri 45 % vseh porodov. Izkušnje kažejo, da Dianatal® porodni gel občutno zmanjša verjetnost nastanka raztrganin tkiva ob porodu.Kako Dianatal® porodni gel deluje? 

Dianatal® porodni gel porodničar vnese v nožnico pri pregledu pred porodom ali ko posteljica poči in plodovnica v celoti odteče. Zaradi posebno prilagojenega aplikatorja, postopek ni neprijeten niti za mamo, niti za otroka. Gel v nožnici ustvari gladek, bioadhezivni film, ki zmanjšuje trenje med porodom. Dianatal® porodni gel pri ženskah, ki rojevajo prvič, dokazano skrajša fazo iztisa in trajanje celotnega poroda do 30 %1. Dianatal® porodni gel je edini registrirani porodni gel s patentno zaščito.

1 Schaub AF, Litschgi M, Hoesli I, Holzgreve W, Bleul U, Geissbühler V. Obstetric gel shortens second stage of labor and prevents perineal trauma in nulliparous women: a randomized controlled trial on labor facilitation. J Perinat
Med. 2008;36(2):129-35.

Dianatal® porodni gel:

  • Omogoča krajši in manj boleč proces poroda. 
  • Varčuje z energijo in lajša bolečine materi in otroku.
  • Ščiti medenično dno, nožnico in presredek.

Varnost Dianatal® porodnega gela

  • Dianatal® porodni gel je brez aktivnih farmacevtskih sestavin in vsebuje: propilenglikol, karbomer, hidroksietilcelulozo in prečiščeno vodo.
  • Ima le fizikalno delovanje, kar zmanjša sile trenja. Ne vsebuje sestavin s farmakološkim delovanjem in se v telesu ne absorbira.
  • Je sterilen, brez konzervansov, ne vsebuje lateksa in je hipoalergen.
  • Ni znanih poročil o neželenih učinkih.

Uporaba Dianatal® porodnega gela

Če želite ob porodu uporabiti Dianatal® porodni gel, to povejte svojemu porodničarju, ki vam bo gel vstavil ob začetku poroda. Gel prinesete s seboj v porodnišnico. Na voljo je v lekarnah in specializiranih prodajalnah. Strošek porodnega gela ni krit s strani zdravstvenega zavarovanja.


Koda za Nosečkin 10% popust!

Uporabi kodo NOSECKA10 in si pridobi 10% popusta na nakup Dianatal gela. 

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki